Најновије

ОГРОМНЕ ПРОМЕНЕ У ВОЈСЦИ РУСИЈЕ: Стиже 1,5 милиона људи и оружје

Прес служба Министарства одбране Русије саопштила је после седнице којом је председавао министар Сергеј Шојгу, да ће те промене бити извршене у периоду од 2023. до 2026. године.

Фото: ria.ru

У саопштењу се наводи да све промене састава Оружаних снага, повећање њене бројности и промене у војно-административној подели Русије, које ће се одвијати у периоду 2023-2036. године, захтевају од свих заменика министра одбране, главних команданата видова Оружаних снага, команданта трупа војних округа, Северне флоте и родовима трупа Оружаних снага предузимање одговарајућих компетентних одлука.

Министарство истиче да ће повећање Оружаних снага Русије на 1,5 милиона војника бити синхронизовано са испорукама наоружања, изградњом инфраструктуре и обезбеђењем трупа.

Министар Сергеј Шојгу је посебно скренуо пажњу на чињеницу да све мере треба објединити у Свеобухватни план за повећање састава и бројности Оружаних снага Русије и синхронизовати са роковима испоруке наоружања, војне и специјалне технике и материјалних средстава у оквиру Државног одбрамбеног налога, изградње инфраструктуре за распоређивање трупа и обезбеђивање одговарајућих ресурса, истиче се у саопштењу.

“Да би се обезбедило повећање бројности Оружаних снага Русије, посебна пажња биће посвећена регрутовању војника по уговору, обезбеђивању благовремене испоруке технике, као и повећању полигона у постојец́им војним окрузима и новим територијама Русије”, рекао је Шојгу током седнице.

Министар је напоменуо да ће такође бити одређен и обим обуке кадета и студената на факултетима Министарства одбране. Осим тога, војни ресор планира да повећа обим обуке специјалиста у центрима за обуку Оружаних снага Русије у складу са повећаном потребом за трупама повећањем капацитета постојећих центара за обуку и стварањем нових, и обезбеди за читав низ мера буџетских издвајања у потребном обиму.

Министар одбране је истакао да је јачање борбене компоненте руске флоте, ваздушно-космичких снага и ракетних стратешких снага неопходним за осигуравање безбедности земље.

Он је подсетио да ће у оквиру јачања Оружаних снага Русије бити формиране два нова међуресорска стратешка територијална удружења – Московски и Лењинградски војни округ, самосталне групе трупа на територијама нових субјеката Русије.

Такође ће у Карелији бити формиран и армијски корпус, три моторизоване дивизије Копнене војске и две ваздушно-јуришне дивизије у ваздушно-десантним снагама, седам моторизованих бригада биће реорганизовано у моторизоване дивизије у Западном, Централном и Источном војном округу и Северној флоти.

Током дана је Вагнерова група заузела ји стратешки важно насеље Сол. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА