Најновије

Oборен украјински Су-25, уништене француске и америчке хаобице: Руси напредују на фронту у ДНР

Одреди Источног војног округа су током офанзивних дејстава у јужнодоњецком правцу заузели повољније положаје, ликвидиравши више од 30 украјинских војника, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

„У правцу Доњецка одреди Јужног војног округа наставили су успешна офанзивна дејства и извели ватрене нападе на противника у областима насеља Галициновка, Красногоровка и Невељско у Доњецкој Народној Републици“, рекао је Конашенков новинарима.

Према његовим речима, руска средства противваздухопловне одбране су у протекла 24 сата уништила пет беспилотних летелица Оружаних снага Украјине.

У Доњецкој Народној Републици руске снаге су уништиле украјинско складиште муниције и радарску станицу америчке производње AN/TPQ-50.
Руска војна авијација је током протеклог дана изнад насеља Полтавка у Доњецкој Народној Републици оборила украјински војни авион Су-25.

Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија Оружаних снага Русије погодиле су у протекла 24 сата 67 артиљеријских одреда Оружаних снага Украјине на ватреним положајима.

У правцу Купјанска и Красног Лимана украјинске снаге су изгубиле до 90 људи, док је у области насеља Невско, у Луганској Народној Републици, уништено складиште артиљеријске муниције Оружаних снага Украјине.

„Губици противника у протекла 24 сата у том правцу износе више од 60 убијених или рањених војника, а уништен је и један оклопни транспортер, три пикапа и хаубица Д-20“, навео је Конашенков.

Одреди Јужног војног округа су у доњецком правцу уништили три самоходна артиљеријска уређаја „Цезар“ француске производње, америчку хаубицу М777, а до 80 украјинских војника је убијено или рањено.

ПРОБИЈЕН ФРОНТ СЕВЕРНО ОД АВДИЈЕВКЕ: Руси стежу обруч око још једног украјинског упоришта (МАПА)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА