Најновије

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Покушај да се уништи Русија значиће крај света

Руски патријарх Кирил изјавио је да жеља западних земаља да победе Русију данас добија веома опасне форме, али сваки покушај да се та жеља реализује значиће крај света.

Патријарх Кирил (Фото: РИА Новости)

„Данас се појављују велике претње свету, нашој земљи, па и читавом човечанству. Жеља да се победи Русија данас је добила веома опасну форме. Молимо се Господу да уразуми усијане главе и да им помогне да схвате да ће свака жеља да се уништи Русија значити крај света“, рекао је патријарх после богојављенске литургије.

Он је додао да Русија поседује моћно оружје и да у њој живе веома јаки људи који су увек били мотивисани за победу.

Према његовим речима, данас се код неких усијаних глава родила идеја да се Русија у садашњим околностима може победити или преформатирати, односно да јој се могу наметнути неке „нове вредности које се чак тако не могу ни назвати“.

„Сада је тешко време, али верујемо да Господ неће оставити руску земљу, да ће Русија имати снаге да, ако буде потребно, заштитити себе и свој народ. Не дај Боже да дође до неког разјашњавања ситуације. Нека их Господ све примири, смири и помогне свима да раде на томе са свет постане бољи “, закључио је патријарх.

О противницима браде у руској војсци прочитајте ОВДЕ.

Извор; Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА