Најновије

ОПШТА БЕЖАНИЈA ПЛАЋЕНИКА ИЗ УКРАЈИНЕ: Видели да рат са Русима није видео игрица - ево колико их је остало

Око 1.000-3.000 страних плаћеника сада делује на страни украјинских трупа, пише Вашингтон пост, позивајући се на аналитичаре и истраживаче који прате ситуацију.

Напомиње се да су прошлог пролећа украјински званичници говорили о 20.000 плаћеника из 50 земаља на страни њихових трупа. Међутим, чини се да се велика већина вратила у домовину пре лета.

Дакле, према новинама, многи су очигледно били више заинтересовани за позирање за Инстаграм него за тешке борбе, други су изгледали превише жељни да остваре фантазије из игре Call od Duty, а неки су се суочили са озбиљнијим сумњама у крађу или сексуални напад, или се показало да су у бекству од кривичних дела у домовини.

- Сматра се да је тренутно активно између 1.000 и 3.000 таквих страних бораца, од којих већина служи у три батаљона легије странаца, наводи лист.

Почетком новембра портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је у Украјину стигло више од 8.000 плаћеника из више од 60 земаља, а највеће групе долазе из Пољске, Сједињених Држава, Канаде, Румуније и Британије, упркос чињеници да је у многим земљама плаћеништво је законски забрањен и кривично гоњен.

Тада је већ уништено више од три хиљаде страних бораца, исто толико се вратило кући.

ПУЦА АНТИРУСКА КОАЛИЦИЈА: Немци одбијају да испоруче тенкове Украјини, поставили услов Американцима

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА