Најновије

РУСИЈА РАСПОРЕДИЛА ТРУПЕ НА ГРАНИЦИ Очекују украјински напад или спремају нову офанзиву на северу?

Русија је распоредила додатне војне снаге и опрему у Курску област на граници са Украјином, с циљем да заштитити безбедност границе, изјавио је данас гувернер ове области Роман Старовојт

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

У извештају агенције Интерфакс се подсећа да је ова област од почетка сукоба у фебруару прошле године у више наврата била на нишану украјинске артиљерије.

Званични Кијев је више пута упозоравао да би Русија могла поново да покуша да заузме делове североисточне Украјине, указујуц́и на повећане заједничке војне активности руских и белоруских оружаних снага на око 200 километара западно од Курске области.
Украјински министар одбране Алексиј Резников изјавио је данас да ц́е Украјина у овој години издвојити скоро 550 милиона долара за набавку дронова и потврдио да је потписано 16 уговора о снабдевању са украјинским произвођачима, пренео је Ројтерс.

Украјина је већ добила значајан број беспилотних летелица од својих партнера, од турских Баирактара ​​ТБ2 опремљених ракетним пројектилима до суперлаких извиђачких дронова Блек Хорнет норвешке производње који су тешки око 33 грама.

Званични Кијев сада настоји да подстакне домац́у производњу како би оспособио оно што су украјински званичници назвали "војском дронова", а Резников је посебно нагласио да је независност војно-индустријског комплекса један од фактора одбрамбене способности земље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА