Најновије

РОГОЗИН НАПИСАО ПИСМО ФРАНЦУСКОМ АМБАСАДОРУ: Уз њега послао и део пројектила којим је рањен (ФОТО)

Бивши директор Роскосмоса и шеф специјалног одреда војних саветника „Царски вукови“ Дмитриј Рогозин, који је рањен у Донбасу, послао је гелер пројектила извучен из његовог врата амбасадору Француске у Русији Пјеру Левију.

Дмитриј Рогозин (Фото: принтскрин)

Претходно је Истражни комитет Руске Федерације навео да је гранатирање хотела у Доњецку 21. децембра, када је Рогозин рањен, могло бити изведено из француских хаубица Цезар.

Писмо и гелер предати су у среду обезбеђењу резиденције француског амбасадора у Москви, пропратно писмо је објавила агенција РИА Новости.

„Са задовољством се сећам наше комуникације са вама, заједничких путовања на Бородинско поље и Бајконур. У то време смо много и често разговарали о перспективама руско-француске политичке и економске сарадње. Нажалост, став ваше земље и земаља НАТО-а о растућој војној претњи Русији у близини наших граница довео је до трагичног расплета.

Речи и дела Француске су се неким чудом дијаметрално разишли. Званични Париз је издао ствар великог де Гола и постао једна од најкрвожеднијих држава у Европи.

Ваша земља се потчинила диктату Вашингтона и постала марионетска држава у стилу Вишијеве владе, служећи најнижим инстинктима нациста. Са болом пишем о томе, јер сам одувек волео француску историју, познајем језик и културу Француске, поштујем сећање на славна дела када су се Руси и Французи заједно борили против заједничких претњи“, пише Рогозин.

Он је подсетио да је недавно, током подлог терористичког акта у Доњецку, тешко рањен. „Само захваљујући великој вештини и стрпљењу руских војних и цивилних лекара поново сам жив и скоро здрав.

У овој коверти, уз моје писмо, видите гелер пројектила који је испалила француска самоходно артиљеријско оруђе Цезар калибра 155 мм'’, завршио је писмо Рогозин.


Фото: РИА Новости

О руском нападу на Харков прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА