Најновије

МАНДИЋ: Већинска Црна Гора жели да се проправе односи са Србијом

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да већинска Црна Гора жели да се поправе односи са Србијом и очекује да ће новоизабрани председник Јаков Милатовић подржати иницијативу Отворени Балкан.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Мандић је казао да је Мило Ђукановић све радио да односи Црне Горе и Србије буду лоши.

Већинска Црна Гора жели да се промене односи Црне Горе и Србије, тако што би Црна Гора поправила своје односе са Србијом. Мило Ђукановић је био персонификација тих лоших односа и трудио се и радио све што је могао, не само против српског народа који живи у Црној Гори, него и против Србије. Где год је била каква добра прилика да он може да нанесе штету Србији или српском народу он је није пропустио. Грађани који су јасно гласали против њега су послали јасну поруку и новом председнику Црне Горе, шта то треба под хитно променити у политици коју је до сада водио Мило Ђукановић. Једна од првих ствари је поправљање односа са Србијом", рекао је Мандић.

Он је рекао да очекује да ће новоизабрани председник Црне Горе подржати иницијативу Отвореног Балкана.

"Ми препознајемо у тој подршци коју је добио Јаков Милатовић и у тој политици промена која ће уследити и једну снажну подршку иницијативи Отвореног Балкана. То је оно што смо могли да чујемо и кроз саму изјаву Јакова Милатовића да желимо да поправимо односе са Србијом, али желимо да имамо и добре односе са другим суседима. Шта је то што нам пружа такву могућност, то је управо иницијатива Отворени Балкан и ја сам сигуран да ће Црна Гора кренути у том правцу, закључио је Мандић", пренео је портал подгоричке Адриа тв.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА