Најновије

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: На њихову пропаст се неће предуго чекати

Поглавар Руске православне цркве патријарх Кирил изјавио је данас да ће верски раскол у Украјини ускоро бити окончан, а подстрекачи кажњени.

Патријарх Кирил (Фото: РПЦ)

„Од расколника неће остати ни трага јер они ђаволима злим налажу да нагризају православље у кијевским земљама. На њихову пропаст се неће предуго чекати”, рекао је руски патријарх после литургије у Успенској саборној цркви у московском Кремљу, преноси ТАСС.

Патријарх је поручио да баш као што су политичка превирања покосила совјетске лидере који су се дрзнули да дигну руку на цркву, тако ни садашња украјинска власт неће још дуго владати Украјином, јавља Танјуг.

Украјинска влада у последње време повлачи потезе против Украјинске православне цркве, наређује честе претресе православних храмова и оптужује свештенике за субверзивне активности и издају.

Украјински председник Владимир Зеленски санкционисао је неке од представника цркве и наредио да се састави нацрт закона о забрани верских организација које су, како тврди Кијев, повезане са „руским центрима утицаја”.

О крају неолиберализма прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА