Најновије

ПРОТЕСТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: "Вучићу Космет те неће, издао си нас, нећемо ни твоју ЗСО" (ВИДЕО)

У Северној Митровици данас у подне, у организацији Покрета за одбрану КиМ, окупила се група од око 50 Срба, на протесту на коме су изнели неколико захтева према Косовској полицији, Кфору, али и политичке оптужбе на рачун представника Српске листе и званичног Београда.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Овај протест је одржан у исто време када је у Штрпцу више хиљада Срба из свих крајева Косова и Метохије било на протесту због напада и рањавања српске деце у Сиринићкој жупи, а како јавља дописник Косово онлајна, окупљени у Северној Митровици исказали су политичко незадовољство усмерено против одлука представника Срба на Косову и државе Србије.

Небојша Милетић из Покрета за одбрану КиМ поставио је питање зашто су уклоњене барикаде.

“Ниједан захтев није испуњен. Нису ослобођени ухапшени, није се повукла Росу, војска се није појавила. Поручујемо нашем државном врху да нас не штити на овај начин. Захваљујем се свима који су дошли јер су на многе вршили притисак да не дођу”, рекао је Милетић.

Скуп су детаљно пратили бројни представници албанских медија из Приштине.

Небојша Јовић из Покрета за одбрану КиМ рекао је да траже од “председника да замрзне преговоре”.

“Против смо онога што раде Вучић, Тадић свеједно. Председник Вучић је тај који мора да обезбеди мир. Наш проблем је Аљбин Курти који шаље Росу полицију. Тражим од председника да замрзне преговоре”, рекао је између осталог Јовић.

Окупљени су истакли захтеве да се из затвора пусте сви ухапшени без икаквих разлика, да се јединице Росу и њихове базе повуку са севера на претходно стање, а од државе Србије траже да стопира преговоре док се ова два захтева не испуне. Нису имали транпсаренте против Аљбина Куртија или Косовске полиције, али су носили транспарент "Вучићу Космет те неће, издао си нас, нећемо ни твоју ЗСО".

Од Кфора и Еулекса траже да се врате у оквире својих ингеренција или да се "врате одакле су дошли".

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА