Најновије

БЕЛОРУСИЈА УНАПРЕЂУЈЕ АРТИЉЕРИЈУ: Искуство из Украјине мења све

Белорусија унапређује артиљеријске системе совјетске производње и мења програме обуке за ракетне и артиљеријске трупе на основу искуства стеченог током специјалне војне операције у Украјини, известила је новинска агенција Вајар позивајући се на команданта белоруских ракетних и артиљеријских трупа Руслана Чехова, а пренео је ТАСС.

Град (Фото: РИА Новости)

Искуство специјалне војне операције у Украјини потврђује да артиљеријски системи совјетске производње у употреби артиљерија 2С1 Гвоздика, 2С3 Акација, артиљерија 2С5 Гиатсинт и вишецевни ракетни систем БМ-21 Град дају веома добре резултате, ако се надограде. Такве надоградње се тренутно изводе у војно-индустријским објектима у Руској Федерацији и Републици Белорусији, наводи се у извештају.

Чехов је напоменуо да Белорусија континуирано ради на развоју техника и метода употребе артиљеријских јединица.

"Развили смо и увели измене актуелних препорука о борбеној употреби ракетних и артиљеријских снага. Борбена обука је организована у складу са ажурираним прописима", наводи руска агенција.

Средином јануара први заменик државног секретара Белоруског савета безбедности генерал-мајор Павел Муравејко рекао је да Минск помно прати специфичности текућих сукоба у свету.

Према речима званичника, белоруско Министарство одбране све ове аспекте испитује буквално корак по корак и прилично брзо их уводи у обуку трупа.

Крајем октобра 2022. белоруски председник Александар Лукашенко је рекао да је искуство руске специјалне војне операције у Украјини приморало Минск да преиспита свој приступ опреми оружаних снага.

Он је такође рекао да Белорусија мора да повећа брзину надоградње расположивих тенкова.

О ситуацији код Бахмута прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА