Најновије

"ВИ СТЕ СЛЕДЕЋИ, ЈА ЋУ ЛИЧНО ТО ДА УРАДИМ" Кадиров запретио НАТО држави

Рамзан Кадиров, кључни савезник руског председника Владимира Путина, почео је да све отвореније прети нападом на Пољску после Украјине.

Рамзан Кадиров. (Фото: ria.ru)

Кадиров, лидер Чеченије, предложио је у понедељак да Русија у свом следећем кораку треба да „денацификује и демилитаризује” Пољску.

- Шта ако, након успешног завршетка (рата у Украјини), Русија почне да денацификује и демилитаризује следећу земљу? Уосталом, после Украјине, на мапи је Пољска! Нећу да кријем да ја лично имам такву намеру. Ја лично имам такву намеру и више пута сам говорио да борба против сатанизма треба да се настави широм Европе и пре свега на територији Пољске - рекао је Кадиров.

Кадиров је у уторак упозорио да је дошло време да Запад падне на колена пред Русијом, предвиђајући да ће такозвана „специјална војна операција“ у Украјини бити завршена до краја 2023.

- Специјална (војна) операција биће завршена пре краја ове године. Европске земље ће признати да су погрешиле, Запад ће пасти на колена и, као и обично, европске земље ће морати да сарађују са Руском Федерацијом у свим сферама. Не би требало и никада неће бити алтернативе томе - рекао је Кадиров, преноси ТАСС.

Није јасно да ли ће рат заиста бити готов до краја године. Русија се спрема да мобилише између 300.000 и 500.000 војника за нову офанзиву у Украјини, наводи се у новом украјинском војном обавештајном билтену.

Није први пут да Русија или Путинови пријатељи сугеришу да је Пољска на њиховој листи мета у Европи. Белорусија, блиски руски савезник, запретила је да ће кренути на Пољску са „окрутним” одговором због, како је та земља рекла, „провокација” Пољске. Сам Кадиров је прошле године у више наврата претио Пољској.

- После Украјине, ако добијемо команду, за шест секунди ћемо вам показати за шта смо способни - рекао је Кадиров о потенцијалном нападу на Пољску у мају прошле године.

Пољске власти су забринуте што Русија гледа Пољску као мету. Марек Магиеровски, пољски амбасадор у САД, упозорио је да би Русија могла да се устреми на Пољску.

- Русија је увек била наш сусед. Она је наш комшија и тако ће и остати. Неће нестати неким чудом у догледној будућности. Зато морамо да се припремимо. Морамо бити спремни за сваки случај. Пољска би могла бити следећа мета - рекао је Магиеровски за НПР.

Нови ''Азов'' добио команданта

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА