Најновије

„Украјина ће бити поражена, али Запад то неће тек тако пустити…“: Амерички ветеран предвиђа шта чека свет након краја рата!

Украјина ће бити поражена, написао је на Твитеру ветеран Оружаних снага Сједињених Америчких Држава и писац Ноктис Дрејвен, коментаришући вести о успесима руске војске код Артјомовска.

Украјинска војска (Илустрација: Министарство одбране Украјине)

Према његовим речима, Русија ће освојити Украјину, али се ствар ту неће завршити.

– Запад то неће тек тако пустити. Предвиђам ескалацију пропаганде и могуће операције под лажним заставама како би се свет и Американци намамили у рат против Русије. Биолошки агенси или догађаји који би проузроковали огромне људске жртве – сматра Дрејвен.

Раније је Дрејвен изјавио да се амерички плаћеници у Украјини не боре на правој страни. Позвао је Американце да престану да „воде нове бесмислене ратове Америке“.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу претходно је изјавио да се тренутно успешно развијају војне операције на подручју Угљедара и Артјомовска.

Портал „Strana.ua“ је, позивајући се на информације украјинског официра Дениса Јарославског, објавио да је руска војска заузела више од трећине Артјомовска, преноси Спутњик.

О затварању Бахмута прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА