Најновије

Ово је први град којег ће Руси избрисати са лица Земље ако почне Трећи светски рат (ВИДЕО)

Током наступа на руској државној телевизији, посланик и бивши руски војни генерал, Андреј Гуруљов, говорио је о првим циљевима ако Русија крене у рат са НАТО-ом.

Фото: pixabay. com

Он је почео тако, што је описао нападе на све свемирске сателите и ракетне одбрамбене системе било које земље чланице НАТО-а, али је посебно описао напад на Лондон.

„Уништићемо целу групу непријатељских свемирских сателита током прве ваздушне операције“, почео је Гуруљов своје примедбе. „Никога неће бити брига да ли су Американци или Британци, све бисмо их видели као НАТО. Свакако нећемо кренути од Варшаве, Париза или Берлина. Први ће бити погођен Лондон. Кристално је јасно, да претња свету долази од Англосаксонаца“, рекао је Гуруљов.

Он је додао, да ће први напади Русије такође имати за циљ уништавање критично важних локација, како би се прекинуло и имобилизирало снабдевање енергијом западне Европе.

„Видећу шта ће САД рећи западној Европи када наставе борбу на хладноћи, без хране и струје“, рекао је Гуруљов. „Питам се како ће успети да остану по страни.

Гуруљов је завршио речима: „Ово је груб план, а ја намерно изостављам одређене моменте, јер се о њима не говори на телевизији.

Ово није први пут да Гуруљов алудира на рат између Русије и НАТО-а. Током гостовања у емисији „Вече са Владимиром Соловјевом“, он је рекао, да је руска војска спремна за „велики колосални рат“ са НАТО-ом, истакавши, да је Запад „повукао свој потез“ испоручивши Украјини оружје за борбу, против руских снага. „Сада је ред на нас. Како ћемо одговорити на ове изазове? Требало би да одговоримо на исти начин.“

Гуруљов је рекао, да руским снагама остаје још већи део Украјине да покори, пре него што се њене снаге помере довољно далеко на запад, да стигну до границе Украјине са Пољском. Он је додао, да се руска војна производња повећава, и када руске трупе стигну до западне ивице Украјине- „ Онда морамо размотрити сваку опцију до великог колосалног рата, и да будемо спремни за то“. „Да ли смо спремни?“ додао је Гуруљов. „Ми смо спремни.“

Реч је о признању Косова и Метохије од стране Београда

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА