Најновије

ПОРУКА СРБИМА СА ПРОТЕСТА У СЛОВАЧКОЈ: Поздрављамо српску браћу (ФОТО/ВИДЕО)

Словаци који протествују против НАТО-а, захтевајући да њихова земља напусти Алијансу, прекине наоружавање Украјине и успостави добре односе са Русијом, данас су послали поруке подршке грађанима Србије.

На једном од транспарената на протесту у граду Сеница је писало “Поздрављамо српску браћу и честитамо Дан државности. Твоји Словаци” .

Велика кампања која се спроводи у низу гравоа у Словачкој под називом “Марш за мир” има за циљ да спречи улазак те земље у рат са Русијом. Апсолутна Већина грађана Словачке подржава Русију, али либерална Влада жели да напружава Украјину иако је у техничком мандату до избора.

- Поздрављамо браћу српску, држио вам палчеве, а ви држите нама – каже један од Словака на протесту.

Серија протеста ће се наставити све до 3. марта када ће бити одржан централни скуп испред амбасаде САД у Братислави.

Србија и НАТО агресија на Југославију свакодневно се помињу у наступима говорника на овим протестима указујући на лицемерије НАТО-а који је окупирао Косово и Метохију, уништио српске фабрике и електроинфраструктуру.

Протести су почели 3. фебруара и свакодневно се одржавају у различитим словачким градовима. Сутра се протести одржавају у три града.

У словачкој траје цензура свих вести које се тичу анти НАТО акција и подршке Русији, тако да је српска Правда један од ретких медија који прати ове протесте и преко чијих извештаја се чак и грашани словачке информишу о дешавањима.

Хвала браћи из Словачке на овако лепој честитки Дана државности-

НОВА ТАКТИКА РУСКОГ РАКЕТНОГ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Прво балони, а онда дронови и ракете! Ројеви лажних мамаца прате калибре

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА