Најновије

Словаци потписују петицију за излазак из НАТО: Власт оптужила демонстранте да су "хушкачи на мир" - ово ни Орвел не би смислио

Опозиција је подржала демонстранте и одговоре које су добили по питању Русије се либералима сигурно нису свидели.

Лубош Блаха у своме говору је либералима направио дубоку и истиниту анализу сукоба међу Украјини  и Русије. Напоменуо им је колико је смешно када они бивши комунисти сада шире мржњу према СССР и Русији, за разлику од дисидента Чарногуског који је данас председник Словачко-руског пријатељства. 

- Који сам добио одговор полиције кад сам ове министре оптужио због подршке напада на Кримски мост или убијство Дугинове? Да то није тероризам. Шта је рекао НАТО када су бомбардовале у СРЈ фабрике и енергетски систем, тада је било уреду, а сад је као терор. И ви који сте подржавали милион мртвих у Ираку сада "Марш за мир" зовете "хушкачи на мир"? И ви господо у ово доба када затварате људе због другачијег мишљења и ове људи који се скупљају широм Словачке и који су скупили храброст и излазе у свим градовима на "Марш за мир"  називате идиотима без образа? Зато ово ми подржати нећемо! - рекао је Блаха.

Мирослав Суја је рекао да су у Словачку стигли неки јеврејски активисти и рекли да Словачка мора да изабере,  Украјина или Русија.
- Ја бирам Сливачку. Вас који желите прогласити Русију због Украјине терористима подсећам да је Америка извршила 80 посто терора по Свету: Зашто онда њих не прогласите терористима . рекао је Суја.

Протести Марш за мир јуче су настављени у градовима Тренчин и Доњи Кубин. Поново се окупио већи број људи и са подржком су стигли и грађани Чешке.

Прва реченица скупа је била "Док генерале и политичаре плаћамо више него учитеље на Свету неће бити мира".

Скупу је учествовао и господин  Панис који је учествовао у изради Словачког устава .

- Ми Словаци смо никад који није никад никог нападао, нисмо изазивали рат и за то ни желимо рат никоме ,свако да живи на своме, да кроји своју судбину и нико да није никоме роб .Зашто сте напали Ирак или Југославију. Наши политичари би требали да воле нашу земљу и наше људе,  да раде за будућност деце, ове државеа, не да млади беже одавде у робство у Немачку или Аустрију: Морамо водити нашу земљу и нећемо рат,  ми смо за мир али то можемо променити само ако смо сложни. 

Видите те либерале у шта нас гурају, екологија где нема екологије, љубав где нема љубави, љубав је нестала”.

Заступници неколико Чешких покрета су пружили подршку и врло укратко рекли - људи преговарајмо.

Људи су потписивали петицију за излазак из НАТО.

Slováci podpisujú petíciu za vystúpenie z NATO: Vláda obvinila demonštrantov, že sú "mierový štváči" - toto by nenapadlo ani Orwella

Včera sa slovenskí liberáli pokúsili v parlamente vyhlásiť Rusko za teroristický štát, spomenuli aj Slovenské protesty proti NATO „Pochod za mier“ a pre pokojných demonštrantov vymysleli nový zvrátený výraz Mierový štváči.“

Opozícia demonštrantov podporila a odpovede, ktoré v otázke Ruska dostali, sa liberálom určite nepáčili.

Ľuboš Blaha vo svojom prejave poskytol liberálom hĺbkovú a pravdivú analýzu konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom. Upozornil ich, aké je to smiešne, keď tí bývalí komunisti teraz šíria nenávisť voči ZSSR a Rusku, na rozdiel od disidenta Čarnoguského, ktorý je dnes prezidentom Slovensko-ruského priateľstva. - Akú odpoveď som dostal od polície, keď som obvinil týchto ministrov z podpory útoku na Krymský most alebo vraždy Duginovej? Že to nie je terorizmus. Čo hovorilo NATO, keď bombardovali továrne a energetický systém Jugoslávie, vtedy to bolo fajn, ale teraz je to teror. A vy, čo ste podporili milión mŕtvych v Iraku, teraz nazývate „Pochod za mier“ „mierovými štváčmi“?
A vy, páni, v dnešnej dobe, keď väzníte ľudí za iný názor a týchto ľudí, ktorí sa zhromažďujú po celom Slovensku a nazbierali odvahu a vyšli vo všetkých mestách na "Pochod za mier" nazývate hlupákmi. bez charakteru? Preto vaš navrh nebudeme podporovať! - povedal Blaha.

Miroslav Suja povedal, že na Slovensko prišli nejakí židovskí aktivisti a povedali, že Slovensko si musí vybrať, Ukrajinu alebo Rusko. Tým z vás, ktorí chcú vyhlásiť Rusko za teroristov kvôli Ukrajine, pripomínam, že Amerika spáchala 80 percent teroru po celom svete: prečo ich nevyhlásite za teroristov. Povedal Suja.

Protesty Pochod za mier včera pokračovali v mestách Trenčín a Dolný Kubín. Opäť sa zišlo veľké množstvo ľudí a s podporou dorazili aj občania Českej republiky.

Prvá veta stretnutia znela „Kým budeme generálov a politikov platiť viac ako učiteľov, nebude na svete mier“.

My Slováci sme nikdy na nikoho neútočili, nikdy sme nevyvolali vojnu a za to nikomu vojnu nechceme, každý by si mal žiť na svojom, utvárať si svoj osud a nikto by nemal byť nikoho otrokom.Prečo ste zaútočili na Irak? alebo Juhosláviu. Naši politici by mali milovať našu krajinu a našich ľudí, pracovať pre budúcnosť detí, tejto krajiny, nie aby odtiaľto utekala mládež do otroctva v Nemecku alebo Rakúsku:My musíme viesť svoju krajinu a nechceme vojnu, sme za mier ale zmeniť to môžeme len ak budeme jednotní.

Vidíte do čoho nás tí liberáli tlačia,ekológia kde nie je ekológia,láska tam kde  žiadna láska nieje, láska sa vytratila Predstavitelia viacerých českých hnutí poskytli podporu a veľmi Skrátka ľudia, porozprávajme sa spolu Ľudia podpísali petíciu za vystúpenie z NATO

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА