Најновије

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЛОВАЧКОГ ГРАДА: Нећемо се борити у њиховом рату - нека продани политичари иду на фронт (ВИДЕО)

Протести против НАТО-а и наоружавања Украјине одржани су јуче у четири града у Словачкој: Приjевидза , Галанта, Полтар и Дунајска Стреда. У граду Полтар је скуп подржао градоначелник овог места који се и обратио окупљенима.

Истовремено, настаљени су напади либералних политичара на учеснике протста због њиховог захтева да Словачка успостави добре односе са Русијом. 

- Ови о себи кажу да су патриоте и дозвољавају себи да кажу шта је национални интерес, али ако крене прича да се треба војно борити против Русије у*еру се њихове патриотске панталоне. Патриоти, уместо да сте први ко ће ићи у патриотску борбу против непријатеља ви сте погрешно заменили патриотизам за русофилију. Да вама Руси убијају и силују људе ви би њих дочекали са руском заставом и рекли “спасибо”. Ви не желите ништа друго него неку Словачку Социјалистичку Републику – рекао је посланик Крупа,

Подсећамо да је Парламент Словачке пре два дана донео закон по коме се власт у Русији проглашава терористичком, а у медијима који су до тада игнорисали “Марш за мир” крену је жесток напад на учеснике скупова уз коришћење сличног речника као посланик Крупа,.

Демонстранти се оптужују да они уопште не желе мир него победу Русије и да ако заиста подржавају мир онда би на маршу за мир била барем једна украјинска застава. Да подрже своје тврдње објавили су разговори са провокаторима који обилазе скупове са Украјинском заставом и покушавају изазвати сукоб, али до сада нису успели.

У Приjевидзи и ако је била велика киша се окупио велики број  људи. Градоначелник Полтара је већ раније заслужио мржњу медија и либералних политичара кад је на прославу ослобођења града позвао заступнике Руске амбасаде. 

- Ако се не промени правац ускоро почиње трећи светски рад, убеђен сам да морамо показати проданим политичарима и свету да ми се грађани нећемо борити, нити гинути, нити гледати патњу других. Они који стоје иза свега нека се боре али људе оставите на миру.
Не дозволите да они који стоје иза свега вас манипулише у мржњу, не може пар психопата да ради то. Видите како су они кроз мржњу разделили пријатеље и породице. Они знају ако се људе уједине кројили би своју судбину, а то они неће. Како дозвољавају себи ови продани политичари да кажу на чијој страни је Словачка и тиме нас угрожавсали ,којим правом они кажу на којој смо страни кога подржавамо и кога мрзимо. Ја позивам и остале градоначелнике да подрже скупове – рекао је градоначелник Петер Ситор..

У Галанти је градоначелник Петер Колек такође подржао  скуп и одржао кратак говор уз подршку свима градовима које учествују у Маршу За Мир.

- Господин Крупа ти ниси ту да одлучујеш шта јесте и шта није патриотизам.  Народ или наш род сигурно нису Американци, него су то Руси и Срби којих ти мрзиш. Да јесу и Украјинци наш род, они који не раде у интересу Америке да се та велика Русија раскомада и да буду Руси као што си ти послушан, к'о пас на ланцу вртећи репом кад му газда баци кост. Али није ти Америка газда него овај народ и ти ту ниси да одлучиш дали Амери или Руси него да поштујеш жељу нас народа. Не Треба да те буде брига колико смо ми храбри или не и ако кажеш да нисмо што се онда толико плашиш да ћемо се ми борити за Русе, а не за то да теби Америка баци кост.

Dunajská streda

Posted by Milan Mikovič on Friday, 17 February 2023

Ваша влада је завршена и за то што знате да овај народ вас неће више никад изабрати. Зато правите сво то зло док још можете. Али не брини Крупо овај народ је преживео разне окупанте и идеологије ж, преживеће и вас. И нека се то не свиди твоме газди. Овај Словачки народ урадиће све да се два братска народа, Украјинци и Руси, помире. Пружиће руку једним и другим да се ми Словени коначно ујединимо и никад више неће ниједна Словенска мајка слати своје дете у рат, ни у Иран, ни у Сирију, Авганистан итд, да тамо нека друга мајка гледа смрт свога дете – каже за правду Рене Полух.

Одлука парламента није спречила да Словаци и даље носе руске заставе на протестима и то у свима градовим .

Супротно жељи либералних медија и политичара су овај пут љубавни парови су донели руске и украјинске заставе и љубили се испод  њих.

PRIMÁTOR SLOVENSKÉHO MESTA: Nebudeme bojovať v ich vojne - nech idú zapredaní politici na front

Protesty proti NATO a vyzbrojovaniu Ukrajiny sa včera konali v štyroch mestách na Slovensku: Prijevidza, Galanta, Poltár a Dunajská Streda. V meste Poltar zhromaždenie podporil primátor tohto mesta, ktorý sa prihovoril davu.

Zároveň došlo k útokom liberálnych politikov na opozičných politikov a účastníkov protestu pre ich požiadavku, aby Slovensko nadviazalo dobré vzťahy s Ruskom. 

- Hovoria, že sú patrioti a dovolia si povedať, čo je národným záujmom, ale ak sa začne hovoriť o tom, že proti Rusku treba vojensky bojovať, majú vlastenecké nohavice plné. Vlastenci, namiesto toho, aby ste ako prví išli do vlasteneckého boja proti nepriateľovi, ste si mylne pomýlili vlastenectvo s rusofíliou. Ak by Rusi zabíjali a znásilňovali ľudí, pozdravili by ste ich ruskou vlajkou a povedali „ďakujem“. Nechcete nič iné ako Slovenskú socialistickú republiku - povedal poslanec Krupa.

Pripomíname, že pred dvoma dňami schválil parlament SR zákon, podľa ktorého je vláda v Rusku vyhlásená za teroristickú a médiá, ktoré dovtedy „Pochod za mier“ ignorovali, spustili prudký útok na účastníkov tzv. stretnutia používajú podobný slovník ako zástupca Krupu.

Demonštranti sú obviňovaní, že vôbec nechcú mier, ale víťazstvo Ruska a že ak mier naozaj podporujú, tak by na mierovom pochode bola aspoň jedna ukrajinská vlajka. Na podporu svojich tvrdení zverejnili rozhovory s provokatérmi, ktorí navštevujú zhromaždenia s ukrajinskou vlajkou a snažia sa vyvolať konflikt, no zatiaľ sa im to nepodarilo.

V Prievidzi sa zišlo veľké množstvo ľudí aj napriek tomu, že husto pršalo. Nenávisť médií a liberálnych politikov si primátor v Poltary vyslúžil už vtedy, keď na oslavy oslobodenia mesta pozval predstaviteľov ruskej ambasády. 

- Ak sa nezmení smer, čoskoro sa začne tretia svetová vojna, som presvedčený, že zapredaným politikom a svetu musíme ukázať, že my občania nebudeme bojovať, ani umierať, ani sa pozerať na utrpenie iných. Nech tý ktorí sú za všetkým, bojujú, ale nechajte ľudí na pokoji.

Nenechajte sa vmanipulovať do nenávisti tými, ktorí sú za všetkým, to pár psychopatov nedokáže. Vidíte, ako nenávisťou rozdeľovali priateľov a rodiny. Vedia, že ak sa ľudia spoja, budú formovať svoj vlastný osud, a to nedovolia. Ako si títo zapredaní politici dovoľujú povedať, na koho strane je Slovensko a tým nás ohrozovať, akým právom hovoria, ktorej strane fandíme a koho nenávidíme. Pozývam ostatných starostov, aby podporili zhromaždenia – povedal primátor Peter Sitor.

V Galante zhromaždenie podporil aj primátor Peter Kolek, ktorý v krátkom prejave podporil všetky mestá zapojené do Pochodu za mier.

- Pán Krupa, vy tu nie ste na to, aby ste rozhodovali o tom, čo je a čo nie je vlastenectvo. Národ alebo náš rod určite nie sú Američania, sú to Rusi a Srbi, ktorých nenávidíte. I Ukrajinci sú náš rod, tí, ktorí nepracujú v záujme Ameriky na rozštvrtenie toho veľkého Ruska aby Rusi tak ako vy, boli poslušní, ako pes na reťazi vrtiaci chvostom, a čakali keď mu jeho pán hodí kosť. Ale Amerika nie je váš šéf, tento národ áno, a vy tam nieste na nerozhodovanie či Američania alebo Rusi, ale aby ste rešpektovali želania našich ľudí. Nie, nemalo by vás zaujímať, aký sme alebo nie sme odvážni, a ak poviete, že nie sme, tak prečo sa bojíte, že budeme bojovať za Rusov a nie za to, aby vám Amerika hodila kosť.

Vaša vláda sa skončila a pretože viete, že tento ľud vás už nikdy nezvolí. Tak robite všetko to zlo, kým ešte môžete. Ale neboj sa Krúpa, tento národ prežil rôznych votrelcov a ideológie a prežije aj teba. A nemusí sa to páčiť vášmu panovi. Tento slovenský ľud urobí všetko pre zmierenie dvoch bratských národov, Ukrajincov a Rusov. Jednému aj druhému podajú ruku, aby sme sa my Slovania konečne zjednotili a už nikdy žiadna slovanská matka nepošle svoje dieťa do vojny, ani do Iránu, ani do Sýrie, Afganistanu atď., aby smrť videla iná matka. svojho dieťaťa tam - hovorí René Poluch pre Pravdu.

Rozhodnutie parlamentu nezabránilo Slovákom, aby na protestoch vo všetkých mestách stále nosili ruské vlajky.
V rozpore so želaním liberálnych médií a politikov tentoraz zaľúbené páry priniesli ruské a ukrajinské vlajky a pobozkali sa pod nimi.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА