Најновије

КИНА СЕ УКЉУЧУЈЕ У РАТ У УКРАЈИНИ? Пекинг најавио важан документ до краја фебруара

Кина ће до краја фебруара припремити документ у којем ће изнети свој став за политичко решавање сукоба у Украјини, изјавио је на Минхенској безбедносној конференцији шеф Канцеларије за спољне послове ЦК КП Кине Ванг Ји

Кинеска војска. (Фото: Правда)

- У документу ћемо поновити предлоге које је изнео председник Кине Си Ђинпинг, између осталог, о неопходности поштовања територијалне целовитости и суверенитета, поштовања циљева и принципа Повеље УН, неопходности да се озбиљно односимо према законитим страховањима у сфери безбедности и да подржавамо све напоре који могу да допринесу да се сукоб реши мирним путем - навео је Ји.

Такође, кинеска страна ће поновити тезу о томе да се нуклеарни ратови не смеју водити и да такав рат нико не може да добије и позвати да се иступи против напада на нуклеарне електране и нуклеарне објекте с циљем да се спречи нуклеарна катастрофа.

- Морамо заједно да се успротивимо свакој примени хемијског и биолошког оружја без обзира на околности. Наши напори као допринос миру ће се наставити - додао је Ји.

Још једна нота о повлачењу признања независности Косова

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА