Најновије

ПОРУКА РУСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ У ЦГ: Немате право да лажете и вређате грађане земље у којој сте гости

Група руских опозиционих „антиратних“ активиста из Бара, Будве, Херцег Новог и Подогорице упутила је писмо премијеру Дритану Абазовићу и Министарству унутрашњих послова.

Будва (Фото: Pixabay)

Они у писму позивају власти Црне Горе да реагују на отказивање најављеног концерта украјинско-белоруске групе Љапис Трубецкој у Будви и траже да се слични незаконити акти силе спрече у будућности, пренели су медији.

На ово обраћање реаговао је наш колега Игор Дамјановић, иначе један од учесника протеста. Његово реаговање преносимо интегрално:

„У јучерашњем непотписаном памфлету фамозне „Коалиције антиратних активиста – исељеника из Русије“, кога су интегрално пренели више медија у Црној Гори, изнето је више паушалних и потпуно неистинитих тврдњи о мирном и достојанственом протесту грађана Будве поводом најављеног наступа Љаписа Трубецкоја, екстремистичког рок бенда из Белорусије.

Ја нисам био организатор спонтаног грађанског протеста, али као очевидац и непосредни актер догађаја осећам обавезу да реагујем на бестидне лажи, безобразлук и увреде које су аутори овог непотписаног памфлета упутили грађанима Будве. На спонтаном, мирном и достојанственом протесту грађана Будве није се чула ниједна ружна реч, а камоли инцидента и претњи власницима објеката гдје је концерт био планиран, како тврде самопроглашени „антиратни активисти – исељеници из Русије“. У свом безобразлуку отишли су толико далеко да су грађане Будве назвали фашистима. Иначе чланови екстремистичке рок групе Љапис Трубецкој представљају лица позната по насиљу, скандалима и дебелим криминалним досијеима, а на њиховим концертима последњих годину дана активно се сакупљао новац за потребе украјинске армије. Толико о томе колико су аутори памфлета заиста „антиратни активисти“.

Горенаведене чињенице изазвале су револт грађана и подстакле их на миран и достојанствен протест, који аутори овог срамног памфлета покушавају да оклеветају. Имају самопроглашени „антиратни активисти – исељеници из Русије“ легитимно право да: мрзе колико хоће своју отаџбину, желе да она буде поражена у рату, подржавају и на концертима финансијски помажу њене непријатеље, па и да сањају да њихова отаџбина престане да постоји. Алексеј Данилов, секретар савета за националну безбјеност Украјине, пре неколико дана изјавио је да је ратни циљ Украјине „разбијање Руске Федерације на исти начин како је разбијен Совјетски Савез“.

Оно што самороглашени „ратни активисти – исељеници из Русије“ немају право је да јавно лажу, клевећу и вређају грађане Црне Горе, државе која им је указала гостопримство. Стога уколико планирају да се овако понашање настави позивам их да се представе, да би органи државе Црне Горе затражили мишљење да ли је у њиховом поступању прекршен члан 95 Закона о странцима и да ли су испуњени услови за примену члана 110 истог закона.“

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА