Најновије

ПОЧЕТАК ОПКОЉАВАЊА БАХМУТА: Одсецање ''Азова'' и ''Ајдара'' од главне линије одбране (ВИДЕО МАПА)

Као што смо већ писали, 17. фебруара је ПВК "Вагнер" завршила јуриш на село Парасковјевка. Одмах након што су улице очишћене, у суседном селу Берховка почели су извиђачки, артиљеријски и авијацијски радови ''музичара''.

Азов (Фото: Јутјуб)

Како наводе руски извори, заузимање Берховке ће омогућити Вагнеровој групи да се приближи северозападној периферији Артјомовска (Бахмута) и чвршће стегне обруч, убрзавајући оперативно опкољавање Оружаних снага Украјине у овој области. Оба насеља се налазе поред Бакхмута, што отежава употребу артиљерије. Оружане снаге Украјине и даље довлаче резерве из Житомирске, Кијевске, Ивано-Франковске и Лавовске области.

Са југа и југозапада, положаји 122. батаљона Територијалне одбране, екстремистичког 24. батаљона '’Ајдар'’ и 53. механизоване бригаде постепено се одсецају од главне линије одбране. Ближе административној граници Артјомовска (Бахмута), развија се офанзива на положаје екстремистичког пука '’Азов'’ и 3. одвојеног пука за специјалне намене НГУ између насеља Ступочки и Красноје.

Најтежа ситуација на источној периферији Артјомовска (Бахмута) забележена је у јединицама 130, 204, 205. и 242. батаљона територијалне одбране 241. бригаде. Према прелиминарним подацима, укупни ненадокнадиви губици (погинули и рањени) у овим јединицама од почетка јануара приближавају се цифри од хиљаду људи.

Сви излази на југозападу ка Константиновки, северозападу ка Орехово-Васиљевки и Привољу, као и на западу према Богдановки и Часовом Јару су под ватреном контролом Оружаних снага Руске Федерације. Такође, под ватрену контролу Оружаних снага Руске Федерације стављен је и аутопут Торецк-Константиновка, дуж којег су Оружане снаге Украјине пребациле појачања за напад дуж бока.

После губитка Соледара и Парасковијевке, појачања из редова мобилисаних стижу у јединице 46. аеромобилне бригаде, 10. брдске јуришне бригаде „Еделвајс“, 30. и 63. механизоване бригаде, за које је планирано да се убаце у борбу у рејону насеља Благодатноје и Краснаја Гора на северу, као и у околини села Александро-Шултино на југозападу.

Резултат Вагнеровог чишћења насеља погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА