Најновије

АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ: Србија има права да брани позицију војне неутралности (ВИДЕО)

Србија с пуним правом брани своју позицију војне неутралности и ја то врло поштујем. Истовремено је у Партнерству за мир и један од наших најдрагоценијих партнера, са којим обављамо одличан посао, изјавио је амбасадор Норвешке у Београду Јерн Еуген Јелстад.

Војска Србије (Фото: Војска Србије)

Додао је како увиђа да постоји одлична размена мишљења између Брисела и Београда. 

"Норвешка такође има сарадња са Србијом у области безбдности, зато би министрар одбране веома радо дошао у Србију и то ће се догодиити у мају. Задовољни смо што се и овде размишља у истом правцу. Србија се држи позиције неутралности и то неће бити тема разговора том приликом", рекао је амбасадор Јелстад. 

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић изјавила је данас да се у Влади Србије не разговара о промени одлуке о војној неутралности.

"Нисмо никада разговарали о измени става према војној неутралности", рекла је Мишчевић новинарима после конференције о зеленим пројектима који се спроводе с нордијским земљама.

Она је додала да је реч о резолуцији парламента којом је прокламована војна неутралност и да се промена те позиције никада није помињала ни у Влади, ни у парламенту.

Извор: Косово онлајн/РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА