Најновије

ГОДИНА ПРОЂЕ... Руска победа би због овога могла доћи у питање (ВИДЕО)

Русија је од почетка интервенције у Украјини мењала ратну стратегију и није искључено да је можда у почетку лутала, док није од августа прошле године ушла чак и у фазу неуспеха, јер повлачење из Херсона не може бити успех. Међутим, то исто повлачење неће се одразити на крајње циљеве Руса, рекао је новинар и ратни извештач Миодраг Зарковић поводом годишњице руско-украјинског  сукоба у емисији Конфликт, Јутјуб канала Прави одговор.

Фото: Принтскрин

Зарковић је објаснио да чак ни украјинска офанзива не може бити од велике користи самој Украјини јер Русија нема луксуз, како каже, да овај рат изгуби, али је и додао шта би то могло допринети великом губитку Русије.

Новинар је, између осталог, критиковао поједине тзв. аналитичаре који су током руске операције давали насумична предвиђања и непоткрепљење тврдње чиме су се, путем српских медија, шириле дезинформације.

Прогнозе Зарковића о евентуалном званичном почетку Трећег светског рата, док су суштински две велесиле у сукобу на територији Украјине и да ниједна не би смела пристати на капитулацију, воде ка томе да се треба осврнути у не тако далеку прошлост и никако занемарити чињеницу да је Америка већ себи дозволила низ пораза о којима се не прича много.

Резиме сукоба Русије и Украјине, о могућим фабрикованим дешавањима у Бучи, као и о притисцима који су актуелни у Доњецку, о томе због чега Москва одбија преговре, али и о поновном одласку новинара на ратно подручје, сазнајте у видеу канала Прави одговор.

ШВИТКИН УПОЗОРАВА: Запад би могао да постане директан учесник у сукобу у Украјини

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА