Најновије

Шест сценарија за крај рата у Украјини

Завршетак сукоба у Украјини може да се догоди по једном од шест сценарија, тврди дипломатска дописница британског листа Тајмс Кетрин Филп у чланку објављеном у четвртак, 23. фебруара.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Набрајајући могуће сценарије, Филп је сугерисала да би две стране могле да закључе мировни споразум. Размишљајући о овом исходу, она је изјавила да Москва жели да „присили Кијев на неповољан мир“. Она је истовремено напоменула да би био тежак задатак довести за преговарачки сто представнике украјинске стране. Други сценарио који се Филповој чини могућим је „рат на исцрпљивање“.

Трећи сценарио укључује прекид ватре који би могао да замрзне сукоб. Четврти сценарио предвиђа „повлачење Русије и победу Украјине“, а ауторка чланка напомиње да остаје нејасно како изгледа победа Кијева.

Пети сценарио је „распад Украјине и победа Русије“, а описујући шести могући сценарио Филпова указује на „нуклеарни рат или интервенцију НАТО-а“. Истовремено, она је нагласила да „црвена линија“ која би могла да натера алијансу да интервенише може бити само употреба нуклеарног оружја.

О кинеском решењу за крај рата у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА