Најновије

''ЛЕОПАРДИ'' СТИГЛИ БЛИЗУ ВАГНЕРОВЕ ГРУПЕ: Има ли уништених тенкова?

На интернету је почека да се шири гласина да је Вагнерова група имала сусрет са немачким тенковима ''Леопард'', а неке странице на друштвеним мрежама чак пишу да је први такав тенк уништен у околини Бахмута.

Леопард (Фото: Јутјуб)

Предузетник и оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин је одговорио на тврдње о уништењу немачких тенкова које је Немачка испоручила Оружаним снагама Украјине од бораца Вагнерове групе.

Новинарка редакције ТАСС-а упутила молбу оснивачу ПВК Вагнер да прокоментарише гласине које су се појавиле на интернету. Према речима Пригожина, борци Вагнерове групе још нису наишли на тенкове '’Леопард'’ на бојном пољу. Аудио поруку Пригожина је објавила прес служба компаније Конкорд.

„Галина, одговарам на ваше питање. Нисмо уништили '’Леопарде'’ јер није било борби са '’Леопардима'’. Имамо информације да су '’Леопарди'’ у Часовом Јару, али их још нисмо срели на ратишту. Чим уништимо првог '’Леопарда'’, ви ћете бити први кога ћемо обавестити“, рекао је Пригожин.

Од почетка руске војне операције у Украјини се на страницама на друштвеним мрежама појављују лажне информације сличне овој о уништењу првог '’Леопарда'’ у Украјини. У таквим објавама се често може прочитати да се линк на видео снимак на затвореном Телеграм каналу налази у првом коментару испод објаве. Често се испоставља да не постоји такав снимак, и очигледно је да људи који воде те странице на друштвеним мрежама на такав начин желе да повећају број пратилаца на својим Телеграм каналима. Такве странице често у својим називима користе имена чувених ратних репортера или лого Вагнерове групе, па чак и имена Рамзана Кадирова, Јевгенија Пригожина и других људи који битно утичу на ток борбених дејстава руске војске.

Снимак кажњавања недисциплинованих војника на фронту погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА