Најновије

ОБРАДОВИЋ: Прихватање француско-немачког води у признање лажне државе Косово

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да се у Бриселу припрема прихватање дуплог голог, односно формирање Заједнице српских општина и француско-немачког документа.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да ЗСО није ништа друго него решавање статуса српског народа као мањине у независној држави.

Он је додао да француско-немачки споразум додатно отвара врата за признање лажне државе Косово.

"Бићемо веома будни током дана и вечери и спремни на сваку врсту парламентарне и ванпарламентарне реакције, на оно што ће се десити у Бриселу", рекао је Обрадовић.

Како је рекао, да има елементарне демократске културе, председник Александар Вучић би сутра требало да дође у скупштину и посланицима поднесе извештај о ономе што је радио у Бриселу.

Обрадовић је прокоментарисао и одлуку коју су посланици усвојили, а тиче се употребе Војске Србије у мултинационалним операцијама ван граница Србије.

Он је рекао да су посланици Двери поднели амандмане да се таква одлука не усвоји,а односи се на учешће војске у мисији и Мозамбику.

Усвајањем одлуке пружена је политичка подршка успостављању нове мисије усмерене на јачању капацитета оружаних јединица Мозамбика које ће чинити окосницу будућих снага за брзо реаговање и биће примарно ангажоване ради повратка суверенитета над регионом Кабо Делгадо, рекао је он и упитао зашто би припадници наше војске учествовали у таквим борбеним операцијама ЕУ и били директно у сукобу са тамошњим побуњеницима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА