Најновије

ОТКАЗАН КОНЦЕРТ ЛАЈБАХА У КИЈЕВУ: Неће да говоре против Руса, рекли свој став о рату (ВИДЕО)

Позната словеначка рок група Лајбах отказала је концерт у Кијеву, јер је од чланова бенда тражено да изјасне да су сви Руси лоши и да је сва руска уметност безвредна, на шта нису пристали.

Лајбах (Илустрација: Јутјуб)

Мада је група Лајбах подржала Украјину и објавила да је концерт - знак подршке Кијеву, у украјинској јавности дошло је до поделе јер се некима нису свидели ставови словеначког бенда о рату.

Наиме, чланови групе су навели за британски Гардијан да је сукоб у Украјини "цинични посреднички рат за геостратешке интересе суперсила и финансијског капитала (војне индустрије итд.)". 

Локални организатор концерта објавио је да је концерт отказан због жучне полемике о ставовима групе о узроцима рата у Украјини.

- Како бисмо спречили непотребну поделу Украјинаца на различите таборе и елиминисали узрок раздора, одлучили смо да откажемо концерт - објавио је организатор.

Иначе, бенд Лајбах је пре 8 година објавоп песму под насловом '’Русија'’, у којој је опевана величина руске државе и користи се део химне СССР и Русије.

Интересантно је да је тај љубљански састав једини западни бенд који је наступао у Северној Кореји, а о том концерту је објављен и документарни филм.

Извор: СРНА/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА