Најновије

РУСИ НАПРАВИЛИ БОМБУ КОЈА СПАСАВА ЖИВОТЕ! Ручна граната прошла тестирања, ускоро иде на фронт

Експлозивна направа која је недавно изашла из концерна, служи да камуфлира људе и опрему у инфрацрвеном опсегу од високопрецизног оружја

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Русија је завршила државна испитивања специјалних бомби способних да заклоне људе и опрему од високопрецизних ракета, саопштила је државна корпорација "Ростех", преносе "РИА Новости".

"Ручна бомба РДГ-У која има могућност да камуфлира људе и опрему у инфрацрвеном опсегу од високопрецизног оружја, успешно је прошла државна испитивања", саопштила је компанија.

Универзална ручна димна бомба развијена је у ЦНИИточмашу, делу концерна "Калашњиков", како би штитила од ракета са инфрацрвеним навођењем, као и од оружја са термовизијским нишанским системима.

Граната има комбиновани принцип рада - са једне стране, састав који пушта дим у тренутку деловања ствара такозвану тренутну завесу у ваздуху, а са друге стране тај димни елемент омогућава да завеса остане дуго времена. Изум је већ патентиран.

У току је израда релевантних докумената, након чега ће ову бомбу испробати војска и, ако све буде у реду, биће покренута њена масовна производња.

Москва испоставила услове Кијеву!

Извор: Рт Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА