Најновије

''КРИЛАТА ПЕШАДИЈА'' НАПАДА: ВДВ лови украјинску војску по шумама (ВИДЕО)

Извиђачи Ивановске дивизије ваздушно-десантне војске (ВДВ) су приметили да се један украјински одред креће ка положајима руских падобранаца код Кременаје (ЛНР), пише Рускаја Весна у репортажи са фронта.

ВДВ (Фото: РИА Новости)

Одлучено је да се уђе у борбу и уништи украјинска војска бацачима граната и пешадијским оружјем. Пошто је дошао под ватру, украјинска војска је побегла, уз губитке од неколико погинулих и рањених.

Овакви налети украјинских снага свакодневно се заустављају дуж целог фронта.

„Први пут када смо ушли, још увек нису знали ко је овде. Загризли су, ишли су у пуну висину, срљали, урлали. Али када смо дошли овде, извиђали ситуацију, почели да им задајемо кошмаре, већ су престали да вире“, каже Дмитриј, командант ваздушно-десантног одреда.

Током офанзиве, десант је напредовао и напредовао преко линије фронта, понекад је било потребно борити се са четом у 3 правца одједном. Било је тешко, али нема немогућих задатака за десант. Нико осим нас!'’, говоре војници са осмехом.

Сада су Оружане снаге Украјине одбачене на раздаљину до пола километра, артиљерија им не дозвољава да се учврсте на новим положајима. Погађали су прецизно свим калибрима, укључујући и 57 мм противваздушне артиљеријске системе С-60 уграђене на возила Урал-4320.

Бахмутску замку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА