Најновије

"ПРОНАШЛИ СМО ДОКАЗЕ!" Огласио се Путин! Русија зна које извео саботажу гасовода!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је приликом снимања акваторијума у близини места експлозија на гасоводу Северни ток, у данској ексклузивној економској зони пронађен предмет сличан антени експлозивне направе, а да Данска још није одговорила на захтев Москве за спровођење истраге.

Фото: kremlin.ru

Како је Путин рекао у интервјуу за канал Росија 1, стручњаци верују да би то могла да буде антена за пријем сигнала за активирање експлозивне направе која се може уградити у систем гасовода.

Руски председника је објаснио да је истрагу спровео Гаспром након што је добио дозволу данских власти, а да је објекат пронађен око 30 километара од места експлозије.

Сада би, према речима Путина, Русија желела да добије дозволу од данских власти да "самостално или заједно са њима" спроведу неопходна испитивања, како би експлозивна направа, ако је на гасоводу, могла да буде деактивирана.

"Али као одговор на наш захтев данским властима, добили смо одговор да и они сами размишљају о томе, а када буду сматрали да је то могуће, даће нам одговор“, казао је Путин.

Према његовим речима, могло је бити постављено неколико експлозивних направа за извођење терористичког напада на Северне токове - неке су експлодирале, неке нису.

"Очигледно је подметнуто неколико експлозивних направа - нешто је експлодирало, али нешто није. Није јасно из којих разлога", рекао је он.
Путин је изразио уверење да су експлозије на Северном току "терористички акт на државном нивоу", за који "аматери" нису способни, јер немају потребне технологије.

Украјинци се убрзано евакуишу из Купјанска! Док цео свет гледа у Бахмут - Руси напредују ка кључном граду?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА