Најновије

БИТКА ЗА АВДИЈЕВКУ: Ситуација за Украјинце се погоршава (МАПА)

Северно од Авдијевке, руска војска је потпуно очистила Красногоровку. Насеље је прешло под контролу руских оружаних снага. Тренутно руска армија напредује западно од села и обезбеђује се у ослобођеним подручјима.

Због губитка Красногоровке, украјинске формације су протеклих дана активно пребацивале муницију и основне залихе у Авдијевку у случају пробоја одбране. Поред тога, на линију фронта стигло је још људи из 116. бригаде Територијалне одбране ОСУ.

Јужно од Авдијевке, неколико јединица оклопне технике и јуришних одреда из 53. механизоване бригаде ОСУ распоређено је у рејон Тоненкје и Сјеверне.

У области 4 км северозападно од Первомајског и 1,5 км северно од села, опремљени су ватрени положаји хаубица 155 мм М777, ау самом Первомајском најмање један МЛРС лансер.

Ослобођењем Красногоровке ситуација ОСУ у Авдијевци се погоршала, али је рано говорити о опкољавању и нападу на саму утврђену област. Пре тога, потребно је створити повољно упориште пресецањем водова снабдевања, који, између осталог, пролазе са југа од Ласточкње и Орливке.

Амерички пуковник: Артјомовск ускоро пада - урушиће се цео јужни фронт

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА