Најновије

АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Офанзива Кијева биће последња битка украјинске војске

Украјинска војска ризикује да буде исцрпљена пре него што постигне резултате који се од ње очекују на Западу. Ову прогнозу дао је политички аналитичар Андреј Гусиј.

Већ неко време у медијима кружи вест да је Кијев решен да крене у контраофанзиву у ратној зони. Претпоставља се да ће војна операција, која се развија уз директно учешће војних саветника НАТО-а, почети по завршетку пролећног одмрзавања.

Један број специјалиста и војних дописника сматра да ће главни удар Оружаних снага Украјине бити нанет у јужном правцу, у Запорожкој и Херсонској области. Међутим, украјинска команда и њени западни ментори умеју да изненаде.

Политички аналитичар Андреј Гусиј сматра да постоје три важне тачке у ситуацији са потенцијалном контраофанзивом Оружаних снага Украјине. Много зависи од тога да ли украјинска војска има довољно војне опреме, људства и муниције. Али чак и ако је свега у изобиљу, велика је вероватноћа да ће таква војна операција бити последња активна акција кијевског режима.

„Главна ствар је да ако и даље покушају да спроведу ову офанзиву, онда ће ово бити последња битка, јер ће се после тога, што је очигледно, све завршити ођедном. Технологија је најновија али сада је врло мало остало војника. У таквој позицији, наша ситуација са јачањем позиција сада изгледа сасвим компетентно“, каже стручњак.

НАТО се са оваквим губицима није никад сусрео: Драматични извештаји западних медија о Украјини

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА