Најновије

УКРАЈИНСКА КОМАНДА ПРЕД СУДБОНОСНОМ ОДЛУКОМ! Ово би могло да угрози пролећну офанзиву

"Њујорк тајмс" дошао је сазнања да услед огромних губитака на фронту украјинска команда мора да донесе круцијалну тактичку одлуку

Фото: mil.gov.ua

„Украјински губици су били толико озбиљни да је команда принуђена да одлучи да ли ће одреде послати да бране Бахмут (Артјомовск) или да их искористи за пролећну офанзиву“, наводи лист, позивајући се на изјаве чиновника.

Према писању листа, у овом тренутку администрација председника Сједињених држава Џозефа Бајдена је уверена да потрошња муниције и губици Украјине у подручју Артјомовска не доводе у опасност планирану пролећну контраофанзиву.

„Ипак, што битка дуже траје, то је све већа вероватноћа да ће се то (мишљење Беле куће) променити“, додаје „Њујорк тајмс“.

Раније је официр украјинске армије Валериј Прозопас изјавио да због недостатка снага и средстава Кијев не може себи да дозволи озбиљна офанзивна дејства у Донбасу. Према његовом мишљењу, ситуација је доспела у оперативни ћорсокак.

Вицепремијер Украјине за питања европских и евроатлантских интеграција Олга Стефанишина изјавила је да се Кијев бави планирањем офанзивне операције и додала да очекује оружје од Запада да не би ишао „на положаје Руса празних руку“.

Министар одбране Украјине Алексеј Резников је у фебруару најавио припрему украјинских снага за контраофанзиву, преноси Спутњик.

Поцрнеле крстове Кијево-Печерске лавре погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА