Најновије

УЗБУНА НА БАЛТИКУ! Још један инцидент на небу

Борбени авиони НАТО-а су већ други пут ове недеље пресрели руске војне авионе у близини естонског ваздушног простора, објавило је британско ратно ваздухопловство (РАФ).

Фото: Јутјуб

У јучерашњој акцији учествовали су британски и немачки ловци, који су у склопу операције заједничког чувања ваздушног простора источног бока НАТО-а пресрели руске авионе недалеко од естонског ваздушног простора.

Два борбена авиона типа "тајфун" пресрели су руски војни транспортер типа Ту-134, који су пратила два руска ловца типа Су-27 Фланкер и АН-2, војни транспортни авион, објавио је РАФ.

Овакво пресретање није атипично, али заједничка операција чувања неба одвија се први пут у сарадњи два савезника из НАТО-а, Немачке и Велике Британије.

РАФ је операцију описао као "јасан сигнал да Британија, Немачка и остале чланице НАТО-а стоје уз Естонију у овим напетим тренуцима".

- Брзо смо идентификовали руске авионе, а затим их пратили док су летели у близини ваздушног простора НАТО-а - рекао је Ричард Лиск, један од заповедника РАФ-а.

О 800.000 људи спремних да се боре против Америке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА