Најновије

АНАЛИЧАР УПОЗОРАВА: То би значило крај униполарног света а САД то неће толерисати

Савез Ирана, Русије и Кине угрожава економску доминацију САД, оценио је политички аналитичар Чарлс Данавеј. 

„У овом тренутку, олигарси који управљају америчком владом усмерени су на уништавање Русије. Све веће јединство Русије, Кине и Ирана види се као озбиљна претња доминацији америчке економије у свету“, изјавио је Данавеј у интервјуу за иранску ТВ Прес.

Он је додао да амерички олигарси не маре колико Украјинаца гине због овога.

Данавеј је коментарисао изјаву руског председника Владимира Путина који је рекао да се Русија противи настанку униполарног света који се врти око интереса Вашингтона. Неки од савезника Вашингтона виде конфронтацију са Русијом као разлог за уједињење, приметио је Путин.

„Овде у САД, наводној ‘земљи слободних’, речено ми је да је моја земља бранилац слободе и демократије против светских аутократа, пре свега Русије и Кине. Овде имамо квази демократију“, оценио је Данавеј.

Он је подсетио на све проблеме са којима се суочавају грађани САД, а којима нико не помаже.

„Прошле недеље хиљаде грађана у Охају суочило се са губитком домова и озбиљним здравственим ризицима због једног од неколико хиљада искакања воза из шина које имамо сваке године. Улице и паркови у близини моје куће пуни су људи који живе у шаторима – многи су зависни од фентанила или хероина. Милиони мојих суграђана болују од психичких или физичких болести и не могу себи да приуште лечење. Али наш председник, ‘Вођа слободног света’, био је у Кијеву да би се појавио на бесмисленој фотографији са бившим глумцем који сада игра улогу председника Украјине. Бајден је обећао бескрајне испоруке оружја за Украјину, али не и помоћ сопственом народу“, додао је он.

Олигархија је покварила владу и медије

Као што је председник Путин истакао у свом недавном говору у руском парламенту, западне нације не занемарују само људске потребе сопственог народа, већ и њихове духовне потребе, све у узалудном покушају да задрже глобалну хегемонију, подсећа Данавеј.

Додаје да нема сумње да ће, ако амерички олигарси остваре своје намере у Украјини, следећи напади бити на Иран и Кину.

„Америчка олигархија је толико покварила владу и медије да никога у Вашингтону није брига шта амерички народ мисли. Западни медији само ретко дају увид у стварност било у домаћим или међународним питањима, а већина Американаца је или несвесна шта њихови лидери раде или верује пажљиво смишљеним наративима у којима је неколико светских лидера, који се противе америчкој хегемонији, приказани као луди хитлеровски деспоти, док су САД несебични херој који мора да спасе њихов несрећни народ од угњетавања“, сматра аналитичар.

За њега је очигледно да ће САД, НАТО и Украјина изгубити рат, а са тим и већи део онога што је од 1991. познато као Украјина.

„Ако се то догоди, НАТО ће се вероватно распасти, јер Европљани присиљавају своје лидере да ставе сопствене интересе изнад америчких, а амерички долар би могао да престане да буде светска резервна валута. То би значило крај униполарног тренутка за САД, а то је исход који олигарси у Њујорку и Вашингтону неће толерисати“, закључио је Данавеј.

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН! Најавио бруталну освету! "Отворили су ватру, а видели су да су деца у возилу!"

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА