Најновије

БИТКА ЗА БАХМУТ: Руси затварају западну страну града - огромни губици Украјинаца (МАПА)

Северно од Артемовског (Хромово), јуришни одреди ПМЦ „Вагнер“ стигли су до западне периферије Бахмута и приближили се једином преосталом путу ка граду. Борбе се воде северно од Артемовског на брдима, jaвља Телеграм канал Рибар.

Поред тога, украјинске формације јављају да су се „вагнеровци“ приближили аутопуту Часов Јар – Артемовск. Руске јединице су се укопале на пола километра од пута.

На северу Бахмута воде се борбе у области Иљиновке. Такође, борци ПМЦ „Вагнер“ стигли су до квартова поред „Артјомовског комбината за прераду обојених метала“.

Западно од винарије шампањца, јуришне јединице ПМЦ постројиле су се на линији фронта дуж улице Шчедраја, напредујући ка аутодрому близу обала реке Бахмутке. На југу Забахмутовке, „вагнеровци“ су се учврстили у улици Бориса Гринченка.

На југу града наставља се јуриш на положаје Оружаних снага Украјине у рејонима Буденовка и Собачевка. Вагнеровци су успели да напредују источно од некадашње 2572. артиљеријске базе и приђу територији школе број 2 и рејону Авиона . Тамо се воде жестоке борбе и до сада није било могуће пробити одбрану Оружаних снага Украјине.

На југозападу Бахмута настављају се позиционе борбе у близини аутопута Бахмут-Константиновка, као и на југозападној периферији Красноје. Оружане снаге Украјине користе топовску и ракетну артиљерију са Ступочка и Богдановке да зауставе  напредовање руских јединица.

“116. бригада Оружаних снага Украјине повучена је из зоне борбених дејстава код Бахмута и упућена на 239. комбиновани полигон у Новомосковску у Дњепропетровској области због огромних губитака. Три батаљона су практично уништена , а у једној од чета која броји 70 људи остало је живо шест”, наводи канал Рибар.

СПРЕМА СЕ БИТКА ЗА КУПЈАНСК: Украјинци насилно одводе цивиле из града, војска заузима куће

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА