Најновије

Нови успех Руса код Авејевке: Заузето још једно насеље западно од града (МАПА)

Руска армија напредује код Доњецка, истерујући Оружане снаге Украјине из нових насеља и хватајући Авдејевку у кљешта.

Постоје извештаји да су руске трупе поново значајно напредовале у офанзиви код Авдијевке. Према свим информацијама, успеха има у области Каменка и Степовое.

Генералштаб Оружаних снага Украјине прошлог четвртка ујутру је први пут у свом извештају поменуо Степовое, признајући да су се руске трупе приближиле насељу.

„Ово село се налази иза Красногоровке, очигледно су претходни извештаји Руса били тачни и Красногоровку више не контролише Кијев“, пишу западни аналитичари.

Амерички институт за проучавање рата данас пише:

„Руска армија наставља офанзивне операције на периферији Доњецка и напредовала је ка Бердичију, око 10 км северозападно од Авдијевке.

„Извештај Генералштаба Оружаних снага Украјине од 19. марта указао је на то да су руске трупе вероватно напредовале даље од Степовоје“, додао је Институт.

Из јутарњег резимеа Генералштаба Оружаних снага Украјине: „На правцима Авдејевке, Маријинског и Рударског, руске трупе су напале у областима Каменка, Авдејевка, Северни, Вођани, Бердичи и Марјинка.

УШАО ЈЕ САМ У НЕПРИЈАТЕЉСКИ РОВ: Невероватна храброст руског војника, у борби прса у прса тројицу упуцао, двојицу заробио (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА