Најновије

СМЕШКАЈУ СЕ ОБОЈИЦА! Путин и Си потписали историјски документ - све је усаглашено

Важан сусрет двојице лидера у Москви

Си Ђинпинг и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Практично сви параметри када је реч о пројекту Снага Сибира 2 су усаглашени, изјавио је председник Русије Владимир Путин на почетку састанка са кинеским лидером Си Ђинпингом у проширеном саставу.

У документима који су потписале Русија и Кина постављен је задатак да се обим трговине вишеструко увец́а, истакао је руски лидер. 
Потписани документи у потпуности одражавају ниво односа две земље који је на највишој тачки у историји, поручио је Путин. Према његовим речима, Русија ц́е до 2030. године испоручити Кини најмање 98 милијарди кубних метара гаса и сто милиона тона природног течног гаса.

- Руски бизнис је у стању да задовољи растуц́у потражњу из Кине по питању енергената, како у оквиру уговора, тако и изван тога - навео је Путин. Такође је додао да се сарадња две земље на пољу енергетике унапређује.

- Русија и Кина намеравају да формирају радну групу за пројекат "Северни морски пут". Постоји потенцијал за сарадњу - истакао је руски председник. Путин је рекао и да је потребно и даље јачати праксу обрачуна у националним валутама, а додао је и да Русија подржава коришц́ење кинеског јуана у трговини са земљама Азије и Латинске Америке.

- Рачунамо на раст извоза руске хране на кинеском тржишту - рекао је Путин.

Руси надиру са југа на авдијевски пут живота за Украјинаце (МАПА)

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА