Најновије

ШОЈГУ УПОЗОРИО УКРАЈИНЦЕ! "НАТО војници на КиМ су оболевали од уранијума, чекају вас озбиљне последице!"

Руски министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО на Косову и Метохији 1999. године.

Он је у интервјуу за телевизију Русија-1 на рекао да је НАТО вец́ користио такву муницију „током 1999. у интервеницији на Косову и Метохији, у Србији “ и да су последице њене употребе делимично испитане.

- Било је последица по здравље оних који су користили ту муницију. Било је озбиљних здравствених стања и она су проучавана. Међутим, нису испитали какав је ефекат муниција имала на оне против којих је била коришц́ена - додао је руски министар, преноси ТАСС.

Заменица британског министра одбране Анабел Голди раније је рекла да ће, поред испоруке борбених тенкова "челенџер 2" , Велика Британија Кијеву испоручивати муницију, укључујући гранате које садрже осиромашени уранијум.

Руска амбасада у Лондону упозорила је британску владу да не снабдева Кијев таквом муницијом. Према речима руских дипломата, овај корак је препун ризика за даљу ескалацију сукоба.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је јуче да најава Велике Британије да ће Украјини обезбедити муницију са осиромашеним уранијумом значи да је преостало "све мање корака" до нуклеарног сукоба.

Украјинци у контаудару на север Бахмута: "Вагнер" напада са југа - тотално уништење града (МАПА)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА