Најновије

ПОБУНА МОНАХА У КИЈЕВСКО-ПЕЧЕРСКОЈ ЛАВРИ - Обратили се Зеленском: "Нећемо напустити манастир ни остале корпусе"

Монаси Кијевско-печерске лавре одбили су да се иселе из манастира упркос захтевима кијевских власти, изјавио је намесник манастира митрополит Павел (Лебед) у видео-обраћању украјинском председнику Владимиру Зеленском.

- Добили смо налог из агенције задужене за Лавру, која је под контролом Министарства културе, да смо дужни да напустимо 34. корупс. Ја сам одговорио да се то неће десити, као и да нећемо напустити ни остале корпусе јер налог није стигао из Владе или из председнштва - казао је он у обраћању које је објављено на званичном Јутјуб каналу Кијевско-печерске лавре.

Митрополит је подсетио да су монаси добили дозволу да населе лавру на основу одлуке Врховног савета и Владе, а не од стране Министарства културе.

- Чини ми се да је ово још један начин да се људи збуне, они само тако сеју страх. То је зло које неће донети ништа добро - рекао је он.

Митрополит Павел је позвао и све православне Украјинце да дођу и да се помоле за све породице које ту живе и да виде „шта раде ти безбожни мучитељи“.

По питању исељења монаха недавно се огласио и Кремљ, а портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да је незаконито деловање кијевског режима, који задире у цркву, још један показатељ онога против чега се Русија бори и што мора да заустави.

EСКАЛАЦИЈА У СИРИЈИ: Нападнути амерички војници, Бајден покренуо ваздушне ударе

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА