Најновије

ДАЋЕМО КОСОВО ЗА ПАРЕ! Перфидан план: Овако ће Вучић потписати признање Косова, а да се то не зна! (ВИДЕО)

У новије време да нека држава сама даје део своје територије, још се није десило. Иако Вучић прича да не даје, јасно је да даје и ми смо већ на најнижем нивоу као држава. Међутим, Милорад Додик је једна врста болног отрежњења, и он је неко ко јако нервира Вучића, изјавио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор који се емитује на Јутјубу. 

Драгомир Анђелковић. (Фото: Јутјуб)

Он је објаснио да Вучић са својим пропагандистима прича како „не можемо другачије, мали смо, притискају нас, питање је опстанка, ради опстанка се ампутира некад и нога итд“. 

- Али Додик је шеф једног ентитета, нема међународно признање, и он се са поносом одупре Западу, а нема војску, нема заокружену дипломатију, нема целовит порески систем, нема државну безебдност, многе ингеренције су одузете Српској после Дејтона... И поред тога он каже амбасадорима: „Не можете да се односите према Српској као да је колонија“, Ескобар дође, он га отера јер се понаша безобразно, многе друге западне изасланике исто тако... А са друге стране, Вучић само што не клекне пред њима и пољуби им руку. Значи, то није питање снаге, јер Србија је много снажнија од Републике Српске. То је питање карактера – констатовао је Анђелковић. 

Говорећи о споразуму на који је Вучић усмено пристао најпре у Бриселу, потом у Охриду, тврдећи да неће прихватити улазак Косова у Уједињене нације, аналитичар је рекао да у том споразуму не пише нигде да су УН изузетак. 

- Нема тога. Косово улази пуноправно у све међународне институције након овог плана, а можда једно време не пуноправно у УН, али на неки начин ући ће на мала врата у УН – сматра он.

Анђелковић наводи да Шпанија, Грчка, Румунија и Словачка „нису хтеле ни да чују за улазак Косова у НАТО“, што овај споразум може да промени. 

- За нас је то фатално. Србија може да интервениште на северу Косова, ако се деси неки погром, и НАТО не би интервенисао док се не сложе све чланице, али оне се не би сложиле. А ако се Косово учлани у НАТО, онда оне реагују по аутоматизму. Само треба да не прихватимо овај споразум и Косово неће ући у НАТО – поручује саговорник канала Прави одговор. 

Према његовим рeчима, Албанци ће моћи да подигну споменик Вучићу у Приштини поред споменика Клинтону и Олбрајтоваој и да напишу: „Отац косовских атлантских интеграција“.  

- Замислите ситуацију, ми смо се обавезали да не спречавамо улазак Косова у било коју институцију. И Косово одлучи да се обрати генералној Скупштини УН, и сада пита нас Индија: „Шта да радимо?“.  Београд каже „Ништа, ми вам ништа не кажемо“. Пита нас рецимо Белорусија: „Како да се поставимо“, а ми кажемо: „Видите ви како хоћете“. Како те земље да се поставе, ако Србија не лобира против уласка Косова? Како би Индија реговала? Па рекла би: „Срби ћуте, Америка тражи да гласамо за улазак Косова, зашто онда да не гласамо за?“ – анализира Анђелковић.  
Међутим, он открива и модел по коме ће било Вучић, било неко други из власти, ипак потписати поменути споразум, а да се то званично неће ни знати. Он је рекао и на ком догађају ће се то догодити, и на који начин ће бити изведено како би се цела ствар забашурила. 

Он је говорио и о великом броју Руса који долази у нашу земљу, рекавши да треба да их интегришемо, јер имамо проблем са наталитетом, а реч је о словенском и православном народу. 

- Они често кажу у анкетама да су спремни да остану у Србији. Ми би требало да им дајемо држављанства, омогућимо да остану. То су нама блиски Словени, православне вере, високообразовани, стручни, огроман капацитет имају за нашу економију. Сећате се шта су Руси учинили за нашу земљу када су дошли после револуције двадесетих година двадесетог века? Дошло их је између 50.000 и 70.000, а високообразованих људи међу њима било је једнако као у целокупној популацији Србије. Какав је то допринос био нашој науци и култури! И ови руси то све могу да буду – истакао је он.
Упитан има ли међу њима Украјинаца, и да ли су Руси који су дошли побегли од мобилизације, и да не подржавају руску војну операцију, реако је да то увеликој већини случајева није истина. Он каже да „овде има врло мало Украјинаца који се изјашњавају као антируси, углавном су, што се тиче избеглица из Украјине, у питању Руси“. А по питању Руса из Русије наводи у највећеој мери нису код нас долазили они који су бежали од мобилизације, већ је 99% дошло да би радило. 

- То су људи којима је потребан слободан платни промет, треба им банкарски систем без санкција, и то су програмери, архитекте итд... Већина тих људи итекако је на страни Русије. Сви Руси које сам овде упознао, осим једног јединог, сви подржавају Русију – нагласио је Анђелковић. 
Он је говорио и о томе што Вучић прича да му је последњи мандат, а прави нови покрет, као и шта Срби могу да очекују од Јакова Милатовића који је већ виђен за новог председника Црне Горе. О свему овоме, као и о томе на који начин ће режим потписати срамну издају Косова, као и друге детаље, можете погледати у емисији на каналу Прави одговор. 

О ситуацији у Бахмуту и Авдејевки прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА