Најновије

УКРАЈИНА НАПАДА ПРИДЊЕСТРОВЉЕ?! Лавров нема дилему: Бранићемо 250.000 Руса

Украјинско руководство подржава деструктивне тежње Молдавије у односу на непризнато Придњестровље, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу за руске медије.

Русија је одговорна за 250.000 руских грађана који живе тамо.

- Своју крајње негативну и субверзивну улогу игра и украјинско руководство које је нарушило свој статус посредника у формату ‘5+2’ и отворено стало на страну Кишињева - изјавио је министар иностраних послова Русије.

- Кијев на све начине подржава његове војне и деструктивне тежње према Придњестровљу. Копа одбрамбене и фортификационе објекте између Украјине и Придњестровља и на све начине показује спремност да се меша у овај процес, укључујуц́и и употребу силе - додао је он, истакавши да је Русија одговорна за безбедност 250.000 грађана Русије у Придњестровљу.

- Наравно да смо ми одговорни за њих. Пре свега, тамо је наш мировни контингент и група војника која чува огромно складиште муниције у Колбасни - нагласио је он.

Лавров је подсетио да је мандат једном договорен са свим странама и да је у потпуности задржао своју актуелност, чиме ц́е се руска страна руководити.

Након што је украјинска страна изјавила о плановима Москве да свргне молдавску власт, председник Молдавије Маја Санду је у фебруару окривила Русију да припрема држави удар. Тог истог месеца је Министартсво одбране Русије окривило Кијев да планира оружану провокацију чији је циљ инвазија на Придњестровље.

У марту је републичко Министарство државне безбедности саопштило да је у непризнатој Придњестровској Молдавској Републици спречен покушај убиства председника Вадима Красносељског, а осумњичени су приведени.

Тешке борбе код Авдејевке: Војска Русије покушава да заузме тврђаву Украјинаца у клешта (ВИДЕО/ФОТО)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА