Најновије

КО ЈЕ ЗА ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКИ ПРЕДЛОГ, А КО ПРОТИВ: Обрадовић позвао све да се изјасне

Лидер Двери Бошко Обрадовић је позвао све политичке странке у Србији да искажу свој став о француско-немачком предлогу за Косово и Метохију.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

'’Ових дана смо сведоци једног необичног феномена да постоје политички лидери и парламентарне странке како власти тако и опозиције који се баве политиком у Србији а нису се јавно изјаснили о француско-немачком предлогу споразума о признању лажне државе Косово, који је председник Републике Александар Вучић прихватио 27. фебруара у Бриселу. Знамо ко се изјаснио против ове капитулације државе Србије и предаје Косова и Метохије сепаратистима у Приштини: Српска коалиција НАДА, Српска странка Заветници, Српски покрет Двери, Народна странка, Зоран Лутовац, Александар Јовановић Ћута. Знамо и ко је сагласан за овим западним ултиматумом: Вук Драшковић, Ненад Чанак, Чедомир Јовановић, Весна Пешић, Павле Грбовић, Небојша Зеленовић и Добрица Веселиновић. Али, не знамо који је став СПС, Јединствене Србије, СДПС, ПУПС, Покрета социјалиста, ССП. Ни после пет дана нису се јавно изјаснили Ивица Дачић, Драган Марковић Палма, Расим Љајић, Милан Кркобабић, Александар Вулин и Драган Ђилас. Да ли је могуће да немају став о најважнијем националном и државном питању данас? Или га можда мудро крију јер је супротности са расположењем њихових бирача?'’, рекао је Обрадовић у саопштењу.

Он тврди да је апсолутна већина грађана Србије против признања лажне државе Косово на било који начин. Међу њима су бирачи и владајућих странака и опозиције. Ивица Дачић и Драган Ђилас знају да су њихови бирачи против издаје Косова, али не смеју да кажу оно што њихова страначка база заиста мисли.

'’Можда грешим. Зато позивам све парламентарне политичке странке и њихове лидере да се изјасне о француско-немачком споразуму који је сада јавно објављен документ и који је председник Републике прихватио, према речима европског званичника Бореља које Вучић никада није демантовао. Време је да се пребројимо и да знамо ко је на којој страни. Време је да знамо ко је за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије, а ко је за капитулацију и предају. И време је да то сазнају и бирачи свих наших странака'’, закључује Обрадовић.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА