Најновије

АНТИОХИЈСКИ ПАТРИЈАРХ О УКРАЈИНСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ: Ко издржи до краја биће спасен!

Патријарх антиохијски и целог Истока Јован X (Јазиџи) упутио је писмо солидарности митрополиту кијевском и целе Украјине Онуфрију у вези са прогоном украјинских православаца.

Кијево-Печерска лавра (Фото: РИА Новости)

„Са великом болом у срцу пратимо из далека прогон који ви и ваша света Црква доживљавате због Христа. Географски смо далеко од вас, али смо вам блиски духом, пружамо вам руку у овом мрачном тренутку. Нека вам Господ подари мудрост, снагу и способност да издржите, јер „ко издржи до краја биће спасен“, следи из текста поруке, чију је копију добио Спутњик на арапском језику.

„Са радошћу и истовремено са тугом грлимо вас у Христу у ове дане Великог поста, када се припремамо за смрт и Васкрсење Господа и Спаса нашег. Пишемо Вам у ово тешко време поштоване Украјинске Православне Цркве, време када се сећамо речи светог апостола Павла: Одасвуд смо тлачени, али нисмо спутани; налазимо се у очајним околностима, али не очајавамо; ми смо прогоњени, али нисмо напуштени; свргнути, али не гинемо“, написао је Јован X.

„Нека вам Господ подари мудрост, снагу и способност да истрајете, јер „ко издржи до краја биће спасен“, навео је патријарх у свом закључку.

Он се обратио и патријарху московском и целе Русије Кирилу поруком у којој је изразио речи саучешћа и подршке.

„Данас са вама проживљавамо најтеже тренутке наше и ваше историје, сведоци смо овог сукоба. Молимо се Богу, молимо га да вам подари снагу и мудрост“, наводи се у поруци, преноси Спутњик.

О дешавањима у Кијево-Печерској лаври прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика/Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА