Најновије

ПЕСКОВ ШОКИРАО Ствари ће постати пуно теже!

Према писању британског Гардијана, Дмитриј Песков, дугогодишњи представник за штампу руског председника Владимира Путина је на једној приватној вечери најавио да ће сукоб у Украјини ће трајати јако дуго.

Фото: Јутјуб

Једне вечери крајем децембра 2022. године, група старих пријатеља се окупила у Москви у стану једног високог државног службеника.

Међу гостима су били чланови културне и политичке елите у Руској Федерацији, а наздрављајући доласку нове године изразили су наду у повратак мира и нормалног живота.

Како је ноћ одмицала, човек којег није требало посебно представљати, устао је и подигао чашу како би наздравио.

"Претпостављам да очекујете да нешто кажем", рекао је Дмитри Песков, што је открио један од двојице људи који су одвојено говорили о тој вечери под условом да остану анонимни, пише Гардијан.

"Ствари ће постати пуно теже. Све ово ће трајати јако, јако дуго", рекао је Песков.

Његова је здравица нарушила је расположење међу гостима, од којих се многи приватно противе рату у Украјини.

"Било је јако неугодно слушати тај говор. Било је то јасно упозорење да ће рат трајати још дуго и да се требамо припремити за дугу битку", рекао је један од гостију.
Како наводи Гардијан, више од годину дана након инвазије која је, према руском планирању, требало да траје недељама, влада Владимира Путина поставља друштво на ратну основу са западом и копа ровове за вишегодишњи сукоб.

Обраћајући се недавно радницима у фабрици авијације у региону Бурјатије, Путин је још једном представио рат као егзистенцијалну битку за опстанак Русије.

„За нас то није геополитички задатак, већ задатак опстанка руске државности, стварања услова за будући развој земље и наше деце“, рекао је председник.

Следио је образац недавних говора, каже политички аналитичар Максим Трудољубов, у којима се руски лидер све више померао ка расправи о ономе што су посматрачи назвали „вечним ратом“ са западом.

„Путин је практично престао да говори о било каквим конкретним циљевима рата. Ни он не предлаже визију како би будућа победа могла да изгледа. Рат нема јасан почетак нити предвидив крај“, рекао је Трудољубов.

Током Путиновог помно праћеног говора о „стању нације“ прошлог месеца, руски лидер је поновио неке од многих притужби које гаји према Западу, наглашавајући да се Москва бори за национални опстанак и да ће на крају победити.

Танко прикривена порука људима, рекао је Трудољубов, била је да се рат у Украјини неће ускоро завршити и да Руси морају да науче да живе са тим.

Ф-16 СТИЖУ У УКРАЈИНУ?! Ратно ваздухопловство најавило припремање аеродрома

Извор: The Guardian

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА