Најновије

ОПЕРАЦИЈА ''Z'' У АУСТРАЛИЈИ: Руске тробојке у свим градовима, учествују и Срби (ФОТО/ВИДЕО)

У Сиднеју и другим већим аустралијским градовима одржани су скупови подршке Русији и против НАТО-а и војне помоћи Украјини. Директан пренос водио је један од координатора акције Семјон Бојков.

Мелбурн (Фото: Телеграм / AussieCossack)

Демонстранти су се окупили испред Генералног конзулата Русије у Сиднеју.
Као и на претходним скуповима, у рукама су држали руске заставе, портрете председника Русије Владимира Путина, и носили су мајице са знаком Z.

"Зауставите геноцид над руским народом!", "Русија није непријатељ! Нема рата са Русијом!", били су неки од слогана.

Демонстранти су плесали уз песму Moscow групе Boney M, популарног бенда 1980-их.

У Мелбурну се акција одвијала на степеницама парламента Викторије. Присуствовали су и српски бајкери који су на Аустралијан опен донели руске заставе. Према речима Бојкова, неки од демонстраната држали су портрете патријарха московског и целе Русије Кирила, који је недавно стављен на листу санкција у Аустралији.

Полиција Мелбурна је у неком тренутку покушала да одгурне људе од зграде парламента, рекао је Бојков за РИА Новости.

„У овом тренутку, старешина козака Аустралије Александар Старцев, човек рођен 1943. године, позвао је демонстранте да не одустају и полиција се повукла“, рекао је он.

У Бризбејну је група Аустралијанаца изашла на протестну акцију са руским заставама, у белим и црним мајицама са знацима Z.

У Аделаиду се 30-35 људи окупило на демонстрацијама. Према речима једног од учесника, 72-годишњег Александра Козлова, углавном су то били Аустралијанци.

'’Добро је што нас Аустралијанци подржавају, то је за нас веома важно“, рекао је он.

Џеј Тарапел, доктор политичке економије на Универзитету у Сиднеју, рекао је за РИА Новости да је отишао на митинг у Сиднеју јер не сматра НАТО одбрамбеним савезом и не жели да га Аустралија подржи.

"Желео бих да Аустралија позове различите земље да преговарају како би се елиминисале разлике. Желим да Аустралија разговара, а не да заузима страну", рекао је научник.

Према његовим речима, док је у САД за војне операције потребно одобрење Конгреса, у Аустралији премијер може сам да одлучи о слању трупа у иностранство, без дозволе парламента.

"Ако Америка жели, може да постави нуклеарно оружје на тло Аустралије, а ми нећемо ни знати за то. Морамо да посматрамо свет са аустралијске тачке гледишта, а не из америчке", рекао је Тарапел.

Митинзи подршке Русији одржани су и у различитим градовима Аустралије и 18. и 25. фебруара.

Сличне догађаје у Словачкој погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА