Најновије

Битка за Бахмут је при крају: Украјинци покушавају да одрже коридор и одложе пад града (МАПА/ВИДЕО)

Настављају се жестоке борбе у Бахмуту и околини. Јуришни одреди ПМЦ Вагнер, уз подршку редовне војске Оружаних снага РФ, пробијају одбрану Украјинаца.

Током протеклог дана успостављена је контрола над 20 упоришта Оружаних снага Украјине у различитим областима. „Вагнер“ је напредовао правцима за Богдановку, Хромово, у областима Иљиновке, Собачевке и Буденовке у Бахмуту.

Од јуче је команда Оружаних снага Украјине у Бахмуту започела делимично повлачење снага из града сеоским путевима између Хромова и Красног – пут од Хромова до Часова Јара је под потпуном ватреном контролом руских јединица.

Ноћу, приликом покушаја повлачења из Красноје, уништене су две групе из различитих формација, укључујући 24, 54, 110 Омбре, 81 Оамбр ДШВ и 113 Абр трупа Оружаних снага Украјине. Губици су износили 26 демиитаризованих и 64 рањена.

Сада украјинска команда снага 93. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, уз подршку одреда Снага за специјалне операције (ССО) Украјине, на деоницама праваца Часи Јар и Константиновка, изводи контранападе. да обузда Вагнеровце и добије на времену.

Оружане снаге Украјине повлаче снаге из централних и западних региона Бахмута. Тренутно се из зоне борбених дејстава повлаче најспремније формације.

У исто време, док поједине јединице пружају отпор и изводе налет, стварајући коридор за повлачење трупа под ударима артиљерије и авиона руских трупа.

Сврха ових напора је само да се купе време и одложе руске јединице што је више могуће. Битка за Бахмут је при крају.

Више о рату у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Рибар

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА