Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Рат се наставља?

Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су јерменске снаге данас и јуче отвориле ватру на положаје азербејџанских оружаних снага на граници са Јерменијом и у Нагорно-Карабаху, које су одговориле истом мером.

Јерменска војска (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у саопштењу, јерменске снаге стациониране у области Басаркецер и у области Чамбарак 19 пута су отварале ватру на положаје азербејџанске војске у окрузима Дашкасан, Калбаџар и Гадабај.

Припадници илегалних оружаних група Јерменије на територији Азербејџана, где је привремено распоређен руски мировни контингент, гађали су положаје азербејџанске војске у правцу града Шуше, наводи се у саопштењу.

Јерменија је одбацила оптужбе Азербејџана као неистините, пренео је ТАС С.

Саопштење Министарства одбране Азербејџана да су 5. марта и у раним сатима 6. марта јерменске снаге наводно отвориле ватру на положаје Азербејџана на јерменско-азербејџанској граници је дезинформација, саопштила је данас прес-служба Министарства одбране Јерменије.

Војне снаге Јерменије и Азербејџана ангажоване су у граничном сукобу од 12. маја 2021. године, када су азербејџански војници прешли неколико километара у Јерменију у провинције Сјуник и Гегаркуник, заузимајући око 41 квадратни километар јерменске територије.

Нагорно-Карабах је спорна територија, јер је припала Азербејџану после распада бившег Совјетског Савеза, а насељена је углавном Јерменима.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА