Најновије

КИНЕСКИ ОФИЦИРИ УКАЗУЈУ НА РАТНЕ ГРЕШКЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Ове ствари морају да се исправе

Аналитички чланци у кинеским војним часописима указују на то да официри Народмо-ослободилачке армије Кине (НОАК) активно проучавају искуство руско-украјинског рата, а у тим чланцима се Оружане снаге Руске Федерације критикују много више него у масовним медијима.

Кина и Русија (Фото: РИА Новости)

Међу стварима на које кинески официри обраћају пажњу су: застарела опрема Оружаних снага Русије, недостатак јединствене команде, немогућност сузбијања украјинског комуникационог система, Кина је посебно забринута за Старлинк и задатак да се он неутралише у случају рата са САД. Све наведено је назначено као главни приоритет.

Поред тога, чланци наглашавају кључну улогу беспилотних летелица и потребу за њиховим унапређењем, начине за супротстављање америчком оружју, посебно МАНПАДС Стингер и Џавелин, диверзантске операције украјинских специјалних снага на руској територији, одбрану Азовстаља и употребу инстант гласника међу цивилима да помогну у обавештајном раду.

Питања информационог ратовања су такође истакнута у чланцима, пошто ће се Кина готово сигурно суочити са тиме када покуша да слети на Тајван.

О новим гранивама Русије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА