Најновије

"СПРЕМАЈУ НАС ЗА РАТ СА РУСИЈОМ" Новинар објаснио како функционише савремена пропаганда у Пољској

По мишљењу Зинкевича, врхунац је био када је пољски амбасадор у Паризу потврдио да постоји могуц́ност да Варшава уђе у рат са Русијом.

Пољска војска. (Фото: Јутјуб)

Пољску јавност припремају за рат са Русијом, што подсец́а на поступке пољске владе из међуратног периода у 20. веку, пише лист Мисл Полска.

- Савремена политичка пропаганда у Пољској функционише на исти начин као и у време између два светска рата, активно се користе технике које су биле популарне код режима из тог времена. Тада је Пољацима усађивана милитаристичка пропаганда да су Пољаци довољно јаки да пруже отпор Немачкој - пише аутор чланка Еугенијуш Зинкевич.

Истовремено је навео да су Французи и Британци стално обмањивали Пољаке током заједничких ратова – на пример, током Другог светског рата Велика Британија и Француска, упркос очекивању пољске владе и војске, нису од првог дана ушле у активна борбена дејства како би помогле Варшави.

Зинкевич је обратио пажњу на "братимљење" данашњих пољских политичара са украјинским лидером Володимиром Зеленским, што је прац́ено "вулгарном непосредношц́у" и "дрскошц́у" према нуклеарној сили – Русији.

По његовом мишљењу, врхунац је био када је пољски амбасадор у Паризу потврдио да постоји могуц́ност да Варшава уђе у рат са Русијом.

- То није смешно, то је трагично. Да бисте скували живу жабу треба постепено, полако да подижете температуру воде. Тада ц́е се жаба опростити са животом пре него што и схвати шта се дешава - закључио је колумниста.

Претходно је амбасадор Пољске у Француској Јан Емерик Росцишевски за телевизијски канал ЛЦИ изјавио да ц́е Варшава ступити у сукоб с Русијом у случају да Украјина претрпи пораз. Након тога је пољска амбасада у Паризу демантовала изјаву свог амбасадора.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Хвала Србији што подржава Украјину

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА