Најновије

РУСКА ОДМАЗДА: Грузијска легија у Украјини избачена из строја (ВИДЕО)

Руска војска је ракетним нападом елиминисала десетине плаћеника из „Грузијске легије“ умешаних у злочине у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

Грузија (Фото: РИА Новости)

„Оперативно-тактички ракетни систем Искандер је 21. априла напао складиште наоружања и место размештања страних плаћеника који су били стационирани у згради библиотеке у Константиновки у ДНР. Као резултат напада, унитено је до 60 милитаната тзв. „Грузијске легије“, 15 јединица војне опреме која се налази на суседној територији. Још око 20 плаћеника је тешко рањено“, наводи се у саопштењу.

Уништени милитанти су учествовали у бруталном мучењу и убиству руских војника у близини Кијева у марту 2022, додаје се у извештају.

У Министарству одбране су истакли да имају податке о сваком странцу умешаном у ратне злочине, све ће их стићи заслужена одмазда.

У априлу 2022, посланик Врховне раде Алексеј Гончаренко снимио је видео-поруку са бившим потпредседником грузијског парламента Георгијем Барамидзеом, који је изјавио да је око 400 плаћеника из Грузије стигло у Украјину. Како је утврдио Истражни комитет Русије, „Грузијска легија“ је део „Међународне одбрамбене легије Украјине“, која окупља странце.

Више о рату у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА