Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Украјина ће платити високу цену у Бахмуту за офанзиву на југу

Украјинске оружане снаге плаћају „високу цену“ у Бахмуту јер се оклопне снаге спремају за офанзиву на југу према Криму, рекао је пензионисани амерички генерал Бен Хоџис, бивши командант америчке војске у Европи, литванском телевизијском и радио каналу ЛРТ.

Леопард (Илустрација: Pixabay)

„Крим је оно што се мора ослободити“, рекао је генерал Хоџис, – „Можете уништити све руске војнике у радијусу од 200 километара од Бахмута, али то неће утицати на стратешки исход рата. Само ослобађање Крима може да промени стратешку ситуацију'’, додао је он.

Када се стекну услови, рекао је пензионисани генерал, Украјина ће покренути контраофанзиву која би јој омогућила да одсече Крим од Русије.

Покушаће поново да удари и уништи Кримски мост и употреби оружје дугог домета које ће онемогућити одбрану Крима, рекао је Бен Хоџис.

Хоџис каже да украјински генералштаб неће саопштити време и место такве контраофанзиве, али „знамо да украјинске снаге стварају моћну оклопну песницу, а да је не користе у Бахмуту, а то значи да су друге украјинске јединице принуђене да плате високу цену у Бахмуту да зауставе тамошње руске трупе'’.

„Све што кажем о овој офанзиви су само моје претпоставке, јер могу да прочитам карту када размислим о томе чему се надам да ћу видети“, додао је генерал.

О приоритету украјинске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА